Gaziantep İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde tarihi eser kaçakçılarına yönelik çalışma yaptı. Yapılan araştırmalar sonucu, Nurdağı ilçesinde yasa dışı yollarla elde ettikleri tarihi mozaik eseri satmaya çalışan E.Ç., M.B. ve M.B. isimli şahıslar tespit edildi.
Şüphelilerin, mozaikleri E.Ç.’ye ait araçla taşıdığı belirlenince operasyon düzenlendi. Araçta ve şahısların üzerinde yapılan aramalarda, 2 adet kültür ve tabiat varlığı niteliğinde mozaik ele geçirildi.
Ele geçirilen eserler, 2863 sayılı Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kanunu kapsamında koruma altına alınırken, gözaltına alınan 3 şüpheli hakkında yasal işlem başlatıldı.
Kaynak: İHA
Denizli’de haber alınamayan engelli çocuğun görüntüleri ortaya çıktı
1
MSB: Son bir haftada, Irak’ın kuzeyindeki barınma alanlarından kaçan 3 PKK’lı terörist teslim oldu
95059 kez okundu
2
Ankara’da eski eşinin arkadaşını öldüren zanlı yakalandı
78240 kez okundu
3
Kontrolden çıkan otomobil bariyerlere saplandı: 2 ağır yaralı
71514 kez okundu
4
Adana’da kaybolan 7 yaşındaki çocuğu arama çalışmaları sürüyor
69762 kez okundu
5
Şehit Önder Özen’in ailesine verdiği evi yenileme sözünü devlet gerçekleştirecek
65753 kez okundu
6
Alkollü ve ehliyetsiz sürücüden gazeteciye “Öldürürüm” tehdidi
60676 kez okundu
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.