En fazla kullanıcıya sahip olan sosyal ağ Facebook, Nisan ayından itibaren politikasını değiştirecek. Facebook, Avrupa’daki kurumsal yapı temel değişikliklerin onaylanmasından sonra İngiltere’de daha fazla vergi ödeyecek. İngiltere’deki reklam gelirlerini İrlanda’daki merkezinde hesaplanan reklam gelirlerini yapılan değişikliğin ardından İngiltere üzerinden gösterecek. Bu durum da sosyal ağın İngiltere’de daha fazla vergi ödemesine neden olacak.
Facebook yaptığı açıklamada İngiltere’deki müşterilerini Pazartesi günü konuyla ilgili bilgilendireceğini duyurdu. Şirket bugünkü açıklamasında, Nisan’da yapılacak değişikliğin ardından İngiltere’de elde edilen reklam gelirlerinin İrlanda yerine İngiltere üzerinden gösterileceğini açıkladı. Bu değişiklikle yüksek gelir elde edilmesi beklenirken, Facebook’un İngiltere’de daha fazla kurum vergisi ödeyeceği öngörülüyor.
‘AB ile vize serbestisi 72 noktanın uygulanmasına bağlı’
1
Afganistan’da kömür madeninde patlama: 7 ölü
60282 kez okundu
2
ABD Kongre üyeleri, Filistinli aktivist Mahdawi’nin serbest bırakılması talebiyle gösteri düzenledi
51521 kez okundu
3
Polonya’da halk, cumhurbaşkanı seçimi için yarın sandık başına gidiyor
47251 kez okundu
4
Kolombiya’da toprak kayması: 10 ölü
44378 kez okundu
5
İspanya hükümeti, HÜRJET’in satın alımını onayladı
30490 kez okundu
6
ABD’nin New York kentinde göçmenlere destek gösterisinde onlarca protestocu gözaltına alındı
25608 kez okundu
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.