Çelikus, yazılı açıklamasında, Ramazan Bayramı öncesinde talebin artması dolayısıyla bazı üreticilerin sağlığı tehdit eden yollara başvurabildiğine dikkati çekti.
Maliyeti düşürmek için şeker yerine glikoz ve fruktoz kullanıldığına işaret eden Çelikus, bu maddelerin aşırı kullanımının insan sağlığını olumsuz etkileyeceğini vurguladı.
Hileli şeker konusunda vatandaşları uyaran Çelikus, “Bu mübarek ayın manevi iklimine, gıdada hileye başvurmak yakışmaz. Şekerleme ve lokum üreten esnafımızı Ahi kültürüne uygun kaliteli üretime davet ediyoruz. Vatandaşlarımızı da ne şekilde üretildiği, kimin ürettiği belli olmayan, sağlığı tehdit eden ucuz ürünlere karşı uyarıyoruz.” dedi.
“Lokumun rengi parlak ve canlı olmalı”
Lokum imalatında nişasta oranının fazlalığına ve rutubet oranının da yüksek tutulduğuna dikkati çeken Çelikus, böylece lokumun hem ağırlığının fazla hem de sağlığa zararlı hale geldiğini kaydetti.
Çelikus, “Lokum alırken ağırlığına, parlaklığına ve elastikiyetine bakmak gerekiyor. Taze lokumun rengi parlak ve canlıdır. Bayat lokum ise mat ve solgun görüntüsünden anlaşılır. Ayrıca lokumun elastiki bir yapıda olması gerekir. Lokum alırken bunlara dikkat edilmesini önemle hatırlatıyoruz.” ifadelerini kullandı.
Altın fiyatları hızlı düşüşün ardından dengelendi
4 Türk üniversitesi ilk 500’e girdi
İslam İktisadı Ödülleri o tarihte sahiplerini bulacak
Terör örgütü DEAŞ’ın gar saldırısının üzerinden 10 yıl geçti
Suriye yönetimi ulusal parayı modernize edecek
TOKİ, son iki ayda 6 bin 661 konut teslim etti
“Öğrencilerimize çoğu lisans programını 3 yılda tamamlama imkanı doğacak”
Gümüşün ons fiyatı 51 doları aşarak rekor kırdı
İlk sipariş TOGG’lar Avrupa yolcusu
Konya Kızılay Hastanesi Konya’mızın yükselen değeri olacak
Konya’nın bu mahallelerinde elektrik olmayacak! 10 Ekim Cuma günü
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.