Konya AÇIK 21°
  • Adana
  • Adıyaman
  • Afyonkarahisar
  • Ağrı
  • Amasya
  • Ankara
  • Antalya
  • Artvin
  • Aydın
  • Balıkesir
  • Bilecik
  • Bingöl
  • Bitlis
  • Bolu
  • Burdur
  • Bursa
  • Çanakkale
  • Çankırı
  • Çorum
  • Denizli
  • Diyarbakır
  • Edirne
  • Elazığ
  • Erzincan
  • Erzurum
  • Eskişehir
  • Gaziantep
  • Giresun
  • Gümüşhane
  • Hakkâri
  • Hatay
  • Isparta
  • Mersin
  • istanbul
  • izmir
  • Kars
  • Kastamonu
  • Kayseri
  • Kırklareli
  • Kırşehir
  • Kocaeli
  • Konya
  • Kütahya
  • Malatya
  • Manisa
  • Kahramanmaraş
  • Mardin
  • Muğla
  • Muş
  • Nevşehir
  • Niğde
  • Ordu
  • Rize
  • Sakarya
  • Samsun
  • Siirt
  • Sinop
  • Sivas
  • Tekirdağ
  • Tokat
  • Trabzon
  • Tunceli
  • Şanlıurfa
  • Uşak
  • Van
  • Yozgat
  • Zonguldak
  • Aksaray
  • Bayburt
  • Karaman
  • Kırıkkale
  • Batman
  • Şırnak
  • Bartın
  • Ardahan
  • Iğdır
  • Yalova
  • Karabük
  • Kilis
  • Osmaniye
  • Düzce
a
TORKU BİSKÜVİ

Erasmus Projesi kapsamında Sanat Atölyesi açıldı

Konya – Meram Vakıfbank İmam Hatip Ortaokulu, Avrupa Birliği destekli Erasmus+ projesi kapsamında önemli bir etkinliğe ev sahipliği yaptı. Geçen hafta okulda kurulan Sanat Atölyesi, törenle açıldı. Açılışın ardından, öğrenciler tarafından Türkçe, İngilizce ve Arapça dillerinde geleneksel oyunlar sahnelendi.

Proje yürütücülüğünü Arzu Doğan, Hafize Ertüzün, Gülsün Kuğu ve Hatice Uysal’ın üstlendiği etkinlik, hem uluslararası kültürel etkileşimi hem de sanatın eğitimdeki yerini vurguladı. Atölye, öğrencilerin farklı disiplinlerde sanatsal üretim yapabilecekleri bir alan olarak tasarlandı.

Açılışa ,başta Meram İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünden Şube müdürleri, Okul müdürü Halil ibrahim Çetin ve çeşitli eğitim sendikalarının temsilcileri katıldı. Protokol konuşmalarında, sanatın öğrencilerin sosyal ve kültürel gelişimine olan katkısı vurgulandı ve Erasmus projelerinin eğitim kurumlarında yarattığı olumlu etkiye dikkat çekildi.
Proğramda öğrencilerin sergilediği geleneksel oyunlar izleyenlerden büyük beğeni topladı. Farklı dillerde sunulan gösteriler, kültürlerarası iletişimi teşvik ederken, öğrencilerin dil becerilerini ve özgüvenlerini sergileme fırsatı bulduğu bir platform oldu.

Erasmus projesi kapsamında hayata geçirilen bu sanat atölyesinin, önümüzdeki eğitim-öğretim yıllarında çeşitli etkinliklere ev sahipliği yapması ve öğrencilerin yaratıcılığını geliştirmesi hedefleniyor.

Kaynak: HABER MERKEZİ

0 0 0 0 0 0
YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

Konya’da gençler arasında çıkan kavga kanlı bitti: 1 yaralı

HIZLI YORUM YAP

0 0 0 0 0 0

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.