Kamuoyuna yansımayan operasyonda DAEŞ’in Türkiye’deki canlı bomba eylemlerini organize eden Yunus Durmaz’ın kız kardeşi G.D. ile eşi A.D ve örgüt sorumlusu T.G. gözaltına alındı. Arama yapılan evlerde çok sayıda canlı bomba yeleği ile malzemeler ele geçirildi. Emniyet, operasyondan sonra birimlerine yaptığı bilgilendirmede DAEŞ’in misilleme eylemi yapabileceğini ve özellikle HDP’ye müzahir yerlerde saldırıda bulunabileceği uyarısını yaptı.
11 AĞUSTOS’TA OPERASYON GERÇEKLEŞTİRİLMİŞTİ
Gaziantep Emniyet Müdürlüğü, daha önce de kentte eylem gerçekleştiren DAEŞ hücrelerine yönelik 11 Ağustos’ta önemli bir operasyon gerçekleştirdi. Canlı bomba eylemlerinin gerçekleştirebilecek ya da organize edebilecekleri gerekçesiyle İçişleri Bakanlığı’nın gri ve turuncu listeleriyle arananlar gözaltına alındı. Gaziantep Emniyeti, operasyonda, gri listede yer alan ve “sorumlu” düzeydeki T.G.’yi yakaladı. Aynı operasyonda, turuncu listede yer alan ve Ebu Bera kod adını kullanan A.D. ile eşi G.D de gözaltına alındı. Kadın şüpheli G.D.’nin, DAEŞ’in Türkiye’deki eylemlerini organize eden ve Gaziantep’teki hücre evi operasyonunda öldürülen Yunus Durmaz’ın kardeşi olduğu anlaşıldı. Operasyonda, şüphelilerin ikamet olarak kullandıkları evde yapılan aramada çok sayıda canlı bomba yeleği ile canlı bomba yapımında kullanılan malzeme ve çok miktarda mühimmat ele geçirildi.
DAEŞ MİSİLLEME YAPABİLİR
Genel güvenlik uygulamaları kapsamında kamuoyuna duyurlmayan operasyon sonrasında Emniyet Genel Müdürlüğü, il emniyet müdürlüklerine bilgilendirme yazısı gönderdi. 12 Ağustos’ta gönderilen yazıda, DAEŞ’in söz konusu operasyona “misilleme” yapabileceği belirtildi. Yazıda, “misilleme amaçlı eş zamanlı bir çok yerde silahlı/bombalı saldırı, canlı bomba veya bombalı araçla intihar eylemi, silahlı veya bombalı suikat eylemleri yapılabileceğinin değerlendirildiği” kaydedildi Emniyet Genel Müdürlüğü aynı yazıda DAEŞ’in PKK ve PKK’yla bağlantılı hedeflere yönelik eylem yapabileceğini vurguladı. Yazıda, “15 Temmuz 2016’da FETÖ/PDY terör örgütü mensuplarının gerçekleştirdiği darbe girişimi sonrası DEAŞ örgütünün HDP milletvekilleri, binaları, yöneticiler ve partililer ile PKK/KCK örgütüne müzahir kitlelere ve katılım gerçekleştirdikleri etkinliklere yönelik eylem arayışı içerisinde olduğu göz önüne bulundurulmalı” değerlendirmesi yapıldı. EGM, yazıda ayrıca yurt içinde karışıklık çıkarmak amacıyla Alevi ve Caferi vatandaşlara, askeri kurum ve kuruluşlara, yabancı temsilcilik misyonlarına yönelik eylem gerçekleştireceğinin değerlendirildiğinin altı çizildi.

FETÖ’yü bitirecek 6 tarihi adım!
1
MSB: Son bir haftada, Irak’ın kuzeyindeki barınma alanlarından kaçan 3 PKK’lı terörist teslim oldu
98907 kez okundu
2
Ankara’da eski eşinin arkadaşını öldüren zanlı yakalandı
82087 kez okundu
3
Kontrolden çıkan otomobil bariyerlere saplandı: 2 ağır yaralı
75378 kez okundu
4
Adana’da kaybolan 7 yaşındaki çocuğu arama çalışmaları sürüyor
73641 kez okundu
5
Şehit Önder Özen’in ailesine verdiği evi yenileme sözünü devlet gerçekleştirecek
69613 kez okundu
6
Alkollü ve ehliyetsiz sürücüden gazeteciye “Öldürürüm” tehdidi
61612 kez okundu
1
Avrupa’nın en gelişmiş savaş uçağı Konya’ya iniş yaptı
144893 kez okundu
2
Konya’daki o markaya ait peyniri yemeyin! İfşa oldu
141916 kez okundu
3
Konya’da metrelerce kuyruk oluştu
124979 kez okundu
4
Meram Belediyesi’nden Dünya Günü’nde doğaya çifte dokunuş
123132 kez okundu
5
TFF, kupa finalinin yerinin yeniden değerlendirileceğini açıkladı
121706 kez okundu
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.