Yokuş, “Emeklilerin bayram ikramiyeleri en az yıllık enflasyon kadar artırılmalıdır. Bir önceki yıl enflasyon artışı yüzde 20’nin üzerinde gerçekleşmiştir. Emekliler için bayramlarda verilecek olan bayram ikramiyelerinin, enflasyon oranında artırılmazsa emeklilere büyük bir haksızlık yapılmış olur.
Bilindiği gibi emeklilerin maaşları her yıl tüketici fiyatları endeksi oranında hesaplanarak artırılmaktadır. Emekliler için bayram ikramiyelerin sabit tutulması, emeklilerin hakkını gasp etmektir. Bu durum Anayasamızın eşitlik ilkesine ve sosyal devlet ilkesine uymamaktadır.
Diğer yandan kamuda çalışan ve toplu sözleşme gereği her yıl belli aralıklarla ikramiye alan çalışanların ikramiye tutarları en az bir önceki yılın enflasyon tutarı kadar artırılmaktadır. Emeklilerin bayram ikramiyeleri artırılmazsa, her emeklinin yıllık kaybı en az 450 TL olacaktır.” Dedi.

Başkan Kavuş: ‘Dünya, yeni ‘Fatih’lerini bekliyor’
1
Avrupa’nın en gelişmiş savaş uçağı Konya’ya iniş yaptı
143473 kez okundu
2
Konya’daki o markaya ait peyniri yemeyin! İfşa oldu
140447 kez okundu
3
Konya’da metrelerce kuyruk oluştu
123560 kez okundu
4
Meram Belediyesi’nden Dünya Günü’nde doğaya çifte dokunuş
121751 kez okundu
5
Bakanlık duyurdu! Konya’daki o markalar tağşiş ürün satıyormuş
118966 kez okundu
6
Necmettin Erbakan Üniversitesi’nde Hemşirelik Haftasında çifte bayram
69525 kez okundu