Konya AÇIK 33°
  • Adana
  • Adıyaman
  • Afyonkarahisar
  • Ağrı
  • Amasya
  • Ankara
  • Antalya
  • Artvin
  • Aydın
  • Balıkesir
  • Bilecik
  • Bingöl
  • Bitlis
  • Bolu
  • Burdur
  • Bursa
  • Çanakkale
  • Çankırı
  • Çorum
  • Denizli
  • Diyarbakır
  • Edirne
  • Elazığ
  • Erzincan
  • Erzurum
  • Eskişehir
  • Gaziantep
  • Giresun
  • Gümüşhane
  • Hakkâri
  • Hatay
  • Isparta
  • Mersin
  • istanbul
  • izmir
  • Kars
  • Kastamonu
  • Kayseri
  • Kırklareli
  • Kırşehir
  • Kocaeli
  • Konya
  • Kütahya
  • Malatya
  • Manisa
  • Kahramanmaraş
  • Mardin
  • Muğla
  • Muş
  • Nevşehir
  • Niğde
  • Ordu
  • Rize
  • Sakarya
  • Samsun
  • Siirt
  • Sinop
  • Sivas
  • Tekirdağ
  • Tokat
  • Trabzon
  • Tunceli
  • Şanlıurfa
  • Uşak
  • Van
  • Yozgat
  • Zonguldak
  • Aksaray
  • Bayburt
  • Karaman
  • Kırıkkale
  • Batman
  • Şırnak
  • Bartın
  • Ardahan
  • Iğdır
  • Yalova
  • Karabük
  • Kilis
  • Osmaniye
  • Düzce
a
TORKU BİSKÜVİ

Ekmeğe KDV ayarı

Ekmekte uygulanan KDV oranları katkı maddesi yüzde 5'i geçmeyen ekmeklerde yüzde 1, bu oranı geçen ekmeklerde ise yüzde 8 olarak uygulanacağı açıklandı.

Bakanlar Kurulu’nun “Mal ve Hizmetlere Uygulanacak Katma Değer Vergisi (KDV) Oranlarının Tespitine İlişkin Kararda Değişiklik Yapılmasına Dair Karar”ı, Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Buna göre; ekmeğin tesliminde uygulanan KDV oranları, katkı maddesi yüzde 5’i geçmeyen ekmeklerde yüzde 1, bu oranı geçen ekmeklerde ise yüzde 8 olarak uygulanacağı bildirildi.
Ekmekte kullanılan ‘çeşni maddeleri, diğer tahıllar, soya unu, baklagil unları, yağ, süt, süt ürünleri, bitkisel lif ve benzeri maddeler’ gibi katkı maddelerinin yüzde 5’i geçmemesi durumunda KDV oranı yüzde 1 olacak. Kullanılan katkı maddelerinin yüzde 5’i aşması durumunda ise ekmeğe, katkılı ekmek olarak değerlendirilerek, tesliminde KDV yüzde 8 olarak uygulanacak.

0 0 0 0 0 0
YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

Yılda 200 milyon lirayı havaya saçıyoruz

HIZLI YORUM YAP

0 0 0 0 0 0

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.