Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne sunulan torba teklif, memur maaş zammı dışında deprem bölgesinde ortaya çıkan finansman ihtiyacının karşılanması için bazı düzenlemeleri de içeriyor.
Buna göre bu yıl için tüm araçlarda motorlu taşıt vergisi iki katına çıkarıldı. Tescil ve kayıtlı bulunan araçlarla, yıl sonuna kadar tescil edilecek yeni araçlar için 1 sefere mahsus ek motorlu taşıtlar vergisi uygulanacak.
MTV’de ilk taksit ağustos sonuna kadar
Ek motorlu taşıtlar vergisi iki taksitte ödenecek. Ağustos sonuna kadar ilk taksit, kasım ayı sonuna kadar da ikinci taksit tahsil edilecek.
Akaryakıtta geriye dönük ÖTV zammı
Akaryakıttan alınan Özel Tüketim Vergisi’ne de geriye dönük zam uygulanacak. ÖTV, Ocak-Temmuz dönemine ait 6 aylık enflasyon kadar artacak.
2023 yılı için belirlenen genel kurumlar vergisi oranı yüzde 20’den yüzde 25’e yükseltildi. Bu oran bankalar, finansal kiralama, faktöring, elektronik ödeme şirketleri, sermaye piyasası kurumları ve sigorta şirketleri için yüzde 30 olacak.
Teklifle deprem bölgesindeki çalışmalara finansman sağlanması için Cumhurbaşkanına verilen borç kullanım yetkisi artırılacak.
Resmi Gazete’de yayımlandı! İkinci el araçlar sıfır fiyatından yükseğe satılamayacak
GAZZE PLANI
Bakan Tekin açıkladı: Başkan onaylarsa 12 yıllık zorunlu eğitim kısalıyor
Konyaspor sorusuyla elendi
Gelişen teknoloji adli tıp alanında suçluyu ve suçsuzu ayırt etmede rol üstleniyor
Kucağındaki bebeğe aldırmadan defalarca bıçakladı
Konya’da inşaattan düşen işçi yaralandı
Türkiye ile 7 ülkeden Trump’ın Gazze’de ateşkes planına ve Hamas’ın yanıtına dair ortak açıklama
TBMM bu hafta ‘Karayolları Trafik Kanunu’ değişikliğini görüşecek
Türkiye yeni haftaya yağışlı ve serin havayla başlayacak
Konya Büyükşehir yoluna 3’te 3 ile devam ediyor
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.