Konya
°C
Yeni Meram
26.06.2022 16:17

Dolandırıcılardan kredi tuzağı

Kişisel bilgilerin yeteri kadar gizli tutulamaması dijital bankacılık sistemini kullanan dolandırıcıların işini kolaylaştırıyor. Son dönemde dolandırıcılar, bu yöntemi kullanarak birçok kişiyi mağdur etti.

A+
A-
26.06.2022 16:17
26.06.2022 16:19
0
1734
ABONE OL

Son dönemde kullanılan bir yöntem de kredi tuzağı. Kalpazanlar önce hedeflerindeki kişiyi takibe alıyor.

Dijital bankacılık sistemine erişip kişinin haberi olmadan adına kredi çekiyor. Kredi çekildikten sonra söz konusu bankanın telefon numarası birebir taklit edilerek adına kredi çekilen kişi aranıyor.

Dolandırıcılar, yanlışlıkla gönderildiğini iddia ettikleri parayı “Şu hesap numarasına geri atar mısınız?” diyerek geri istiyor. Mağdur, hesabına baktığında gerçekten söylenen meblağın var olduğunu görüyor ve bir an bile tereddüt etmeden parayı söylenen hesap numarasına gönderiyor. Mağdur bankaya gidiyor ve bu paranın nereden geldiğini soruyor. Banka da onlara "Kredi başvurusunda bulunmuşsunuz. Krediniz onaylanmış, hesabınıza yatmış" diyor. Yani mağdur parayı 2 katı olarak bankaya ödemek zorunda kalmış oluyor. Uzmanlar vatandaşların bu tür dolandırıcılığa karşı dikkatli olması konusunda uyardı. Özge KARAYILAN

HABER YORUMLARI
  1. Henüz yorum yapılmamış.
    İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.