İstanbul’da terör örgütü DHKP/C’ye yönelik operasyonda, İçişleri Bakanlığının aranan teröristler listesi “gri” kategoride yer alan ve örgütün sözde Türkiye Komitesi Sorumlusu olan Kamile Kayır’ın da arasında bulunduğu 7 kişi yakalandı.
İstanbul Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, DHKP/C’nin talimatları doğrultusunda hareket ettiği belirlenen Halkın Hukuk Bürosu avukatlarına yönelik çalışma başlattı.
Söz konusu soruşturma kapsamında Kağıthane’de bir örgüt hücresine düzenlenen operasyonda, İçişleri Bakanlığının aranan teröristler listesi “gri” kategoride yer alan ve örgütün sözde Türkiye Komitesi Sorumlusu olan “Derya” kod adlı Kamile Kayır ile avukatlar Ayşegül Çağatay, Nadide Özdemir, Görkem Ağdede, Ebru Timtik, Özkan Aslan ve hukuk bürosunda sekreter olan Gülser Sarıgül gözaltına alındı.
Adreste yapılan aramalarda, çok sayıda örgütsel doküman ve dijital malzeme ele geçirildi.
Şüphelilerin emniyetteki işlemleri sürüyor.
Büyükbaş hayvan çiftliğinde çıkan yangın maddi hasara yol açtı
1
MSB: Son bir haftada, Irak’ın kuzeyindeki barınma alanlarından kaçan 3 PKK’lı terörist teslim oldu
97236 kez okundu
2
Ankara’da eski eşinin arkadaşını öldüren zanlı yakalandı
80420 kez okundu
3
Kontrolden çıkan otomobil bariyerlere saplandı: 2 ağır yaralı
73710 kez okundu
4
Adana’da kaybolan 7 yaşındaki çocuğu arama çalışmaları sürüyor
71977 kez okundu
5
Şehit Önder Özen’in ailesine verdiği evi yenileme sözünü devlet gerçekleştirecek
67912 kez okundu
6
Alkollü ve ehliyetsiz sürücüden gazeteciye “Öldürürüm” tehdidi
61346 kez okundu
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.