Konya
°C
Yeni Meram
28.12.2023 16:06

DEVA Partisi'nin Konya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı belli oldu

DEVA Partisi, yerel seçimlerde 75 il ve ilçede aday çıkaracağını açıkladı. Babacan Konya'da partisinin il başkanı Seyit Karaca'yı büyükşehir belediye başkan adayı olarak duyurdu.

A+
A-
28.12.2023 16:06
28.12.2023 16:32
0
11963
ABONE OL

Yerel seçimler yaklaşırken DEVA Partisi de aday çıkaracağı seçim bölgelerini açıkladı. 

Toplam 75 il ve ilçede adayın belirlendiği parti, bazı büyükşehirlerde de yarışacak.

Buna göre, Zeki Kahraman Bursa Büyükşehir Belediyesi, Ekrem Kurt Antep Büyükşehir Belediyesi, Abdullah Sakar Kilis Belediyesi, Rıfat Rafael Haleva Kırklareli Belediyesi, Seyit Karaca Konya Büyükşehir Belediyesi, Ümit Güngör Niğde Belediyesi, Aslı Üresin Yalova Belediyesi için aday gösterildi.

DEVA Partisi Konya İl Başkanlığı görevini yürüten Karaca, 14 Mayıs seçimlerinde milletvekili adayı olmak için il başkanlığından istifa edip vekil seçilemeyince partisinin GMYK kararı ile il başkanlığı görevine yeniden atanmıştı.

Seyit Karaca kimdir?


Dr. Seyit Karaca, 1965 yılında Konya’da doğdu.

İlk ve ortaöğrenimini Konya’da tamamladı. Selçuk Üniversitesi Tıp Fakültesinden mezun oldu. İyi derece İngilizce ve orta derecede Arapça bilmektedir.

1990-1992 yılları arasında Batman’da mecburi hizmetini tamamladı. Konya’ya döndükten sonra 16 yıllık memuriyet hayatı ile eş zamanlı olarak özel sektörde, farklı kurumlarda kurucu ortaklık ve yöneticilik görevlerinde bulundu.

Konya Tabip Odası Üyeliği, Sağlık Vakfı Konya Şube Başkanlığı ve üyeliği olmak üzere çok farklı sivil toplum örgütlerinde aktif olarak yer aldı. Konya Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkan Vekilliği ve Meclis Başkanlığı, iki dönem Konya Tabip Odası Başkanlığı yaptı. TÜSEB Bilim Kurulu Üyeliği de yapan Karaca, hâlen TOBB Türkiye Sağlık Hizmetleri Meclis Başkanlığı ve Türk Kanser Araştırma ve Savaş Kurumu Derneği Konya Şube Başkanlığı yapmaktadır.

Karaca, evli, dört çocuk babası ve 3 torun dedesidir.

ŞERİFE KAYA

HABER YORUMLARI
  1. Henüz yorum yapılmamış.
    İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.