Konya
°C
Yeni Meram
06.07.2023 13:03

Derbent'te Bilgehane ve Aladağ Kayak Merkezi günübirlik tesisi inşaatları hızla yükseliyor

Konya Büyükşehir Belediyesi’nin Derbent ilçesine kazandıracağı Bilgehane ve Aladağ Kayak Merkezi Günübirlik Tesisi inşaatları hızla yükseliyor. Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, “Hem Bilgehanemiz hem de günübirlik tesisimiz ilçemize değer katacak” dedi. Tesisler yaklaşık 30 milyon liraya mal olacak.

A+
A-
06.07.2023 13:03
06.07.2023 13:13
0
1459
ABONE OL

Konya Büyükşehir Belediyesi Derbent’e Bilgehane ve Derbent Aladağ Kayak Merkezi’ne günübirlik tesis kazandırıyor.

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Büyükşehir Belediyesi olarak ilçelerin marka değerini artıracak önemli yatırımları hayata geçirmeye devam ettiklerini ifade ederek Derbent’e de iki önemli hizmeti kazandırmak için çalıştıklarını söyledi.

BİLGEHANELER BÜYÜMEYE DEVAM EDİYOR

“Atabey Gençlik Projesi” kapsamında şehrin yeni markası haline gelen Bilgehanelerden bir yenisini Derbent’e yaptıklarını kaydeden Başkan Altay, “Merkeze ve ilçelere kazandırdığımız yeni şubelerle Bilgehanelerimiz büyümeye devam ediyor. Çocuklar ve gençler için yaptığımız çalışmalar hizmet yelpazemizin en önemli başlıklarından birisini oluşturuyor. Konya merkezde ve ilçelerimizde hali hazırda 23 Bilgehanemiz öğrencilerimize hizmet veriyor. Bunlara bir yenisini de Derbent ilçemize kazandırıyoruz. Yapım çalışmaları tüm hızıyla sürürken inşallah en kısa zamanda Derbentli öğrencilerimizin istifadesine sunmak istiyoruz” diye konuştu.

ALADAĞ KAYAK MERKEZİ GÜNÜBİRLİK TESİSİ

Derbent’e kazandıracakları bir diğer yatırımın da Aladağ Kayak Merkezi Günübirlik Tesisi olduğunu dile getirten Başkan Altay, “Konya’mız kış turizmi açısından da potansiyeli olan bir şehir. Bu kapsamda Derbent Aladağ kayak bölgesini bir kayak merkezi haline getirmek için önemli çalışmalar yürütüyoruz. Yapımı devam eden günübirlik tesis ile bölgeye gelen misafirlerimize hizmet vereceğiz. Hem Bilgehanemiz hem de günübirlik tesisimiz ilçemize değer katacak” dedi.
Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından yaptırılan Derbent Bilgehanesi ve Aladağ Kayak Merkezi Günübirlik Tesisi yaklaşık 30 milyon liraya mal olacak.

HABER YORUMLARI
  1. Henüz yorum yapılmamış.
    İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.