FETÖ’nün 15 Temmuz’daki darbe girişiminde Türk halkını ‘koyuna’ benzeten New York Times gazetesine en büyük dersi, koyun benzetmesi yaptığı Türk halkı darbeyi durdurarak verdi.
ABD VE BATININ İKİ YÜZLÜLÜĞÜ
FETÖ’nün 15 Temmuz’da gerçekleştirmeye çalıştığı kanlı darbe girişiminde ABD ve Avrupa basınının iki yüzlülüğü bir kez daha ortaya çıktı. ABD’nin darbe savunucusu gazetesi New York Times twitter hesabında yaptığı yayında, darbeye direnen Türk halkına ‘koyun’ benzetmesi yaptı. Haddini aşarak başarısızlıkla sonuçlanan darbe girişimiyle ilgili analizini Twitter hesabından ‘Erdoğan takipçileri koyundur ve Erdoğan kendilerine ne söylerse onu yaparlar’ alıntısıyla paylaşan gazeteye en büyük cevabı, darbe girişiminin engellenmesinde büyük rol oynayan ve günlerdir meydanları dolduran Türk halkı verdi.

BU HALK FARKINA VARMIŞTIR
NEW York Times gazetesinin Türk halkını koyuna benzetmesi aşağılık bir yorumdur. Bu ülkenin halkı yıllarca sağ sol kavgaları ile darbeler ile, yardım adı altında bir çok yaptırımlar ile zor dönemler yaşamıştır. Bugüne kadar koyun olarak direk aşağılanmasak da dış ülkelerin kuklası şeklinde yaşadık. Bu darbe girişiminin sadece terörist FETÖ ile değil, birçok devletle alakalı olduğunu sizin koyun dediğiniz halk fark etmiştir. Halkımız Kurtuluş Savaşı’ndan sonra ilk defa tüm kurumları ile bir araya gelmiş, bir arada hareket etmiş ve olası bir darbeyi canları pahasına önlemiştir.
TÜRK HALKI BUNU UNUTMAYACAK
EĞER bu yapılan büyük harekete kalkıp koyun yakıştırması yapıyorsanız, sizin gibi medya organları Türk halkının lanetlediği bir kurum olarak tarihte yerini alacaktır. Biz bu coğrafyada yüzyıllarca insanca yaşayabilmenin savaşını verirken, rahat koltuklarında oturarak Türk halkına koyun benzetmesi yapan aşağılık dış medyayı kınıyoruz. Tüm kurumlarımızın, devletimizin ve halkımızın New York Times gazetesinin sayfasına girerek tepkilerini göstermeleri gerekmektedir. Yani mücadelemizi hem içerde hem dışarıda vermeliyiz.
Bakan öğretmen meselesini açıklığa kavuşturdu : Açığa alınan öğretmenlerin yerine 20 bin öğretmen alacağız’
1
MSB: Son bir haftada, Irak’ın kuzeyindeki barınma alanlarından kaçan 3 PKK’lı terörist teslim oldu
96218 kez okundu
2
Ankara’da eski eşinin arkadaşını öldüren zanlı yakalandı
79418 kez okundu
3
Kontrolden çıkan otomobil bariyerlere saplandı: 2 ağır yaralı
72722 kez okundu
4
Adana’da kaybolan 7 yaşındaki çocuğu arama çalışmaları sürüyor
70982 kez okundu
5
Şehit Önder Özen’in ailesine verdiği evi yenileme sözünü devlet gerçekleştirecek
66904 kez okundu
6
Alkollü ve ehliyetsiz sürücüden gazeteciye “Öldürürüm” tehdidi
61145 kez okundu