Programda konuşan Yılmaz, “O’nun öğrettiği gibi, ayrılığın değil birliğin, ötekileştirmenin değil kardeşliğin, kin ve nefretin değil muhabbetin tarafındayız. ‘Eline, diline, beline sahip ol’ ilkesiyle özetlenen ahlak ve marifet yolunu, bugün de milletimizin ortak paydası olarak görüyoruz. Köken, inanç, yaşam biçimi farklılıklarımızı zenginliğimiz sayarak; ayrıştırmak isteyen fitneye karşı hep birlikte set çekeceğiz” dedi.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın sıkça dile getirdiği “Bir olalım, iri olalım, diri olalım” çağrısının, Hacı Bektaş Veli’nin yüzyıllar önce yaptığı evrensel kardeşlik davetinin günümüzdeki ifadesi olduğunu vurgulayan Yılmaz, “Bu ruh, Türkiye Yüzyılı’nı inşa edecek iradenin ta kendisidir” ifadelerini kullandı.
Yılmaz, bu anlamlı programın düzenlenmesinde emeği geçen Kültür ve Turizm Bakanlığı’na, Nevşehir Valiliği’ne, Alevi Bektaşi Kültür ve Cemevi Başkanlığı’na, tüm kurum, STK ve gönül dostlarına teşekkür etti.
Kaynak: HABER MERKEZİ
CHP’den istifa eden Özlem Çerçioğlu, AK Parti’ye katıldı
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.