Konya AÇIK 33°
  • Adana
  • Adıyaman
  • Afyonkarahisar
  • Ağrı
  • Amasya
  • Ankara
  • Antalya
  • Artvin
  • Aydın
  • Balıkesir
  • Bilecik
  • Bingöl
  • Bitlis
  • Bolu
  • Burdur
  • Bursa
  • Çanakkale
  • Çankırı
  • Çorum
  • Denizli
  • Diyarbakır
  • Edirne
  • Elazığ
  • Erzincan
  • Erzurum
  • Eskişehir
  • Gaziantep
  • Giresun
  • Gümüşhane
  • Hakkâri
  • Hatay
  • Isparta
  • Mersin
  • istanbul
  • izmir
  • Kars
  • Kastamonu
  • Kayseri
  • Kırklareli
  • Kırşehir
  • Kocaeli
  • Konya
  • Kütahya
  • Malatya
  • Manisa
  • Kahramanmaraş
  • Mardin
  • Muğla
  • Muş
  • Nevşehir
  • Niğde
  • Ordu
  • Rize
  • Sakarya
  • Samsun
  • Siirt
  • Sinop
  • Sivas
  • Tekirdağ
  • Tokat
  • Trabzon
  • Tunceli
  • Şanlıurfa
  • Uşak
  • Van
  • Yozgat
  • Zonguldak
  • Aksaray
  • Bayburt
  • Karaman
  • Kırıkkale
  • Batman
  • Şırnak
  • Bartın
  • Ardahan
  • Iğdır
  • Yalova
  • Karabük
  • Kilis
  • Osmaniye
  • Düzce
a
TORKU BİSKÜVİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan, “Yüzyılın Konut Projesi” müjdesi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ‘Yüzyılın Konut Projesi’ kapsamında 81 ilde 500 bin sosyal konut yapılacağını açıkladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Çevre Bakanlığımız eliyle 81 ilimizin tamamında 500 bin sosyal konut inşa etmek için düğmeye basıyoruz” dedi.

Türkiye, deprem bölgesinde edindiği konut tecrübesini yıl sonunda 81 ili kapsayan yeni bir inşa seferberliğine dönüştürüyor. Kabine toplantısının ardından açıklama yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, ‘Yüzyılın Konut Projesi’ kapsamında 500 bin sosyal konut inşa edileceğini duyurdu. Projenin Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı koordinesinde TOKİ tarafından hayata geçirileceğini belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Çevre Bakanlığımız eliyle 81 ilimizin tamamında 500 bin sosyal konut inşa etmek için düğmeye basıyoruz. Bu projemizde de, şehit ve gazilerimize, emeklilerimize, gençlerimize, 3 çocuğu olan ailelerimize özel bir kontenjan ayıracağız” dedi.

İstanbul’da ilk kez kiralık sosyal konut inşa edilecek

Kampanya kapsamında dar gelirli vatandaşlar için ilk kez kiralık konutların da inşa edileceğini duyuran Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bu projemizle ilk kez kiralık konut uygulamasını TOKİ eliyle hayata geçireceğiz. Sosyal konutlarımızın bir kısmını vatandaşlarımıza uygun şartlarla kiralayacak, dar gelirli ailelerimizi inşallah rahatlatacağız. 500 bin sosyal konut projemizle vatandaşlarımızın konuta ulaşımını çok daha uygun maliyetlerle kolaylaştırmış olacağız. Projemizin detaylarını önümüzdeki günlerde yapacağımız 500 bin sosyal konut tanıtım programında milletimizle paylaşacağız” ifadelerini kullandı. Proje kapsamında 81 ilde sosyal konutlar inşa edilecek. Kiralık konutlar ise İstanbul’u kapsayacak.

 

Konuta erişim kolaylaşacak

Türkiye tarihinin en büyük sosyal konut seferberliğini hayata geçirecek yüzyılın konut projesiyle kampanya ile 81 ilde vatandaşların çok daha uygun maliyetlerle konuta ulaşımı kolaylaşacak.

 

Kimlere avantaj sağlanacak?

Şehit yakını ve gazilere, emeklilere, gençlere, en az 3 çocuğu olan ailelere ve engellilere kontenjan ayrılması planlanıyor.

 

İlk kez kiralık konutlar yapılacak

TOKİ bu kampanya kapsamında İstanbul’da ilk kez kiralık konut projesini hayata geçirecek. Kampanyanın tüm detaylarını Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan önümüzdeki günlerde açıklaması planlanıyor.

 

Toki bugüne kadar 1 milyon 740 bin sosyal konut inşa etti

– TOKİ eliyle 1 milyon 740 bin sosyal konut inşa edildi.
50 Bin Sosyal Konut, 100 Bin Sosyal Konut, 13 Eylül 2022’de “250 Bin Sosyal Konut Projesi/ İlk Evim, Evim Arsa/ İlk Evim İş Yeri” Projeleri hayata geçirildi. Hali hazırda Türkiye genelinde 280 bin sosyal konutun inşası devam ediyor.

Kaynak: HABER MERKEZİ

0 0 0 0 0 0
YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

Kırmızı bültenle uluslararası seviyede aranan 9 suçlu Türkiye’ye getirildi

HIZLI YORUM YAP

0 0 0 0 0 0