Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısına katıldı.
Erdoğan, 2023 ve 2053 hedeflerine kararlılıkla yürüdüklerini belirterek, “Bunları söylerken madalyonun diğer yüzünü de görmezden gelmiyoruz. Sıkıntılarımız yok mu elbette var. Bunun için kendi içimizde yapmamız gereken değişimler olduğunu biliyoruz. Teşkilatlarımızdan başlayarak her seviyede adım adım hayata geçiriyoruz. Geçirmeye de devam edeceğiz. Hiç şüphesiz bu süreçte, yanlış insanlarla, işlerle ve yöntemlerle de karşılaştığımız oluyor. Bunları tespit eder etmez asla üzerini örtmüyor, yanlışı savunmuyor hemen gereğini yerine geriyoruz. Getirmeyi de sürdüreceğiz” diye konuştu.
“RAMAZANDA SALGININ BOYNUNU KIRACAĞIZ”
Erdoğan, salgının tehdit olmaktan çıktığında normalleşme adımlarını yeniden devreye soktuklarını, salgın arttığında ise sıkılaştırmaya yöneldiklerini söyledi. Amaçlarının, Türkiye’yi ramazan ayında genel olarak dinlendirerek bayram sonrasındaki güzel günler için hazırlamak olduğunu vurgulayan Erdoğan, şöyle konuştu:
*Türkiye’nin tek başına salgın tedbirlerini genişletmesi, hatta salgını tümüyle yenmesi önemli değildir. Asıl olan yakın insani ve ticari ilişki içinde olduğumuz coğrafyalar başta olmak üzere dünyadaki genel iyileşmenin gerisinde kalmamak hatta mümkünse önünde gitmektir. Avrupa ülkelerinin tamamı neredeyse Türkiye’den daha ağır tedbirler uyguluyor.
*Üstelik bu ülkelerin sağlık sistemleri de tamimiyle felç durumdadır. Şayet biz ramazan ayındaki tedbirlerimizle vaka sayılarını birkaç binli rakamlara düşürebilirsek, mayısla birlikte başlayacağı anlaşılan turizm sezonu ve bunun içeride açacağı hareketliliği yakalayabiliriz. Aksi takdirde turizmde bir sezonu kaçırmakla kalmayacak, yurt dışına yapılacak iş ve aile ziyaretlerinde de çok ciddi sıkıntılar yaşayacağız.
*Tek bir insanımızın bile bu meşum hastalık sebebiyle acı çekmesine hele hele hayatını kaybetmesine gönlümüz razı gelmez. Ramazan ayının manevi ikliminde tuttuğumuz oruçlar kıldığımız namazlar ve diğer ibadetlerimiz ruhumuzu zenginleştirirken, salgının boynunu da Allah’ın izniyle kıracağız.

8 Nisan koronavirüs tablosu! Vaka, Hasta, ölü sayısı ve son durum açıklandı
1
MSB: Son bir haftada, Irak’ın kuzeyindeki barınma alanlarından kaçan 3 PKK’lı terörist teslim oldu
98867 kez okundu
2
Ankara’da eski eşinin arkadaşını öldüren zanlı yakalandı
82045 kez okundu
3
Kontrolden çıkan otomobil bariyerlere saplandı: 2 ağır yaralı
75338 kez okundu
4
Adana’da kaybolan 7 yaşındaki çocuğu arama çalışmaları sürüyor
73599 kez okundu
5
Şehit Önder Özen’in ailesine verdiği evi yenileme sözünü devlet gerçekleştirecek
69570 kez okundu
6
Alkollü ve ehliyetsiz sürücüden gazeteciye “Öldürürüm” tehdidi
61605 kez okundu
1
Avrupa’nın en gelişmiş savaş uçağı Konya’ya iniş yaptı
144727 kez okundu
2
Konya’daki o markaya ait peyniri yemeyin! İfşa oldu
141746 kez okundu
3
Konya’da metrelerce kuyruk oluştu
124809 kez okundu
4
Meram Belediyesi’nden Dünya Günü’nde doğaya çifte dokunuş
122970 kez okundu
5
TFF, kupa finalinin yerinin yeniden değerlendirileceğini açıkladı
121677 kez okundu