Konya AÇIK 33°
  • Adana
  • Adıyaman
  • Afyonkarahisar
  • Ağrı
  • Amasya
  • Ankara
  • Antalya
  • Artvin
  • Aydın
  • Balıkesir
  • Bilecik
  • Bingöl
  • Bitlis
  • Bolu
  • Burdur
  • Bursa
  • Çanakkale
  • Çankırı
  • Çorum
  • Denizli
  • Diyarbakır
  • Edirne
  • Elazığ
  • Erzincan
  • Erzurum
  • Eskişehir
  • Gaziantep
  • Giresun
  • Gümüşhane
  • Hakkâri
  • Hatay
  • Isparta
  • Mersin
  • istanbul
  • izmir
  • Kars
  • Kastamonu
  • Kayseri
  • Kırklareli
  • Kırşehir
  • Kocaeli
  • Konya
  • Kütahya
  • Malatya
  • Manisa
  • Kahramanmaraş
  • Mardin
  • Muğla
  • Muş
  • Nevşehir
  • Niğde
  • Ordu
  • Rize
  • Sakarya
  • Samsun
  • Siirt
  • Sinop
  • Sivas
  • Tekirdağ
  • Tokat
  • Trabzon
  • Tunceli
  • Şanlıurfa
  • Uşak
  • Van
  • Yozgat
  • Zonguldak
  • Aksaray
  • Bayburt
  • Karaman
  • Kırıkkale
  • Batman
  • Şırnak
  • Bartın
  • Ardahan
  • Iğdır
  • Yalova
  • Karabük
  • Kilis
  • Osmaniye
  • Düzce
a
TORKU BİSKÜVİ

“Çocukların okuma sevgisini kazanmaları en büyük hedefimiz”

Kabadayı, Yeni Meram’a özel yaptığı açıklamada, “Ben Fatma Çetin Kabadayı, 1974 Kayseri doğumluyum. Gazi Üniversitesi Mesleki Eğitim Fakültesi Çocuk Gelişimi mezunuyum. 29 yıllık öğretmenim ve şu anda Konya Alaattin Anaokulu’nda müdür yardımcısı olarak görev yapmaktayım. Ortaokuldan beri yazıyorum, bugüne kadar yayımlanmış 51 kitabım var. Bunlardan biri şiir kitabı olmak üzere tüm kitaplarım Efsus Yayınları’ndan çıkıyor.”dedi.

Eğitici bir dil kullanmaya özen gösteriyorum

Her yıl hem çocuk hem de yetişkin bölümlerinde Konya Kitap Günleri’ne katılmaktan mutluluk duyduğunu ifade eden Kabadayı, “Daha çok çocuk romanları yazıyorum ama aynı zamanda polisiye türünde de eserlerim var. Kitaplarımı yazarken üslubum yaş grubuna göre değişiyor. Çocuk edebiyatı alanında olduğumuz için argo kullanmamaya, çocukların anlayacağı, heyecan verici, öğretici ve eğitici bir dil kullanmaya özen gösteriyorum.” dedi.

Kitap okuma ile okul başarısı paralel

Kabadayı, çocukların kitap okuma alışkanlığının önemine vurgu yaparak, “Biz biliyoruz ki çocuk ne kadar çok kitap okursa okulda da o kadar başarılı olur. Eskiden matematikte başarı için sadece sayısal zekânın yeterli olduğunu sanırdık ama aslında soruyu anlayabilmesi için Türkçe bilmesi gerekiyor. Bu yüzden öğretmenler olarak her zaman çocuklara kitap okumayı öneriyoruz. Ancak anne baba okumazsa çocuk da örnek alamıyor ve televizyon ya da oyunlara yöneliyor.” ifadelerini kullandı.

Türk Milleti’nin çocuklarına hizmet aşkıyla yazıyorum

Öğretmenliğinin verdiği hizmet aşkıyla çocuklara kültürel değerleri aktarmaya çalıştığını belirten Kabadayı, “Ben Türk milletinin çocuklarına hizmet etme aşkımla okullara giderek masallar anlatıyorum. Masallarla birlikte çocuklarımıza Türk toplumunun kültürel değerlerini aşılamak için elimden geleni yapıyorum.” şeklinde konuştu.

(Özel Haber)

Kaynak: Evren ATCI

0 0 0 0 0 0
YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

TÜRK Diyanet Vakıf Sen Konya’da Hüsamettin İğdi, güven tazeledi

HIZLI YORUM YAP

0 0 0 0 0 0