Emeklilere 5 bin liralık ikramiye verilmesi uygulamasında çalışan emekliler kapsam dışında bırakılmıştı. ÇKS Sistemi’ne kayıtlı çiftçiler de çalışan emekli sayıldığı için kapsam dışında kaldı. Yaklaşık 1.6 milyon emekli çiftçi de bu uygulamadan yararlanamadı.

Emekli çiftçiler AK Partili milletvekillerini adeta telefon yağmuruna tutup “Biz yıllar önce ÇKS sistemine kayıt yaptırmıştık. Hâlâ bunun sürdüğünü bile bilmiyoruz. Yıllardır çalışmıyoruz” dediler.
Sabah’ın haberine göre, AK Parti grubu ve parti yönetimi, vatandaştan gelen bu talepleri Erdoğan’a iletti. ÇKS sistemine kayıtlı emekli çiftçiler ile ilgili bir düzenleme yapılmasının doğru olacağını dile getirdi.
Karadeniz gezisi sırasında çay üreticileri de ikramiyeden yararlanamadıklarını, bununla ilgili bir düzenleme yapılmasına ilişkin beklentilerini Erdoğan’a iletti.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, ilgili bakanlar ile problemin çözümü için konuşacağını, buna bakmalarını isteyeceğini söyledi.

Erdoğan’ın bakanlara talimat verdiği ve yakın zamanda ÇKS sistemine kayıtlı emeklilere de 5 bin TL’lik ikramiyenin ödenmesi bekleniyor.
Sivas’ta bozkırın ortasına sera kuran girişimci 40 ton domates hasat etti
1
Türkiye ile Endonezya arasında 3 anlaşma imzalandı
100116 kez okundu
2
Motorine zam yolda
38613 kez okundu
3
Kozmetik sektöründe yıl sonu ihracat hedefi 1,7 milyar doları aşmak
19127 kez okundu
4
Devlet taşınmazlardan gelecek yıl 31,1 milyar lira gelir bekliyor
17750 kez okundu
5
Yumurta kabuğu deyip geçmeyin sanayide çok değerli
14343 kez okundu
6
Konya’da güncel altın fiyatları ne kadar? – 19 Nisan 2025 Konya’da altın fiyatları
13490 kez okundu