
Tarım ve Orman Bakanlığınca hazırlanan “Çiftçi Kayıt Sistemi Yönetmeliği’nde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik”, Resmi Gazete’de yayımlandı.
Bakanlıktan verilen bilgiye göre, değişiklikle mülkiyeti kamuya ait arazilerde üretim yapan çiftçiler, kira sözleşmesinin bulunmaması durumunda “taahhütname” ile başvuru yapabilecek.
Kamu arazilerine “taahhütname” ile başvuran çiftçilerin tarımsal desteklerden yararlanabilmeleri için kira sözleşmesini ibraz etmeleri gerekecek.
Çiftçiler, belirtilen süre dışında da ürün değişikliği talebinde bulunabilecek. Bu talepler, üretim yılı sonuna kadar tespit komisyonunca değerlendirilebilecek.
Üretim bilgilerinde Bakanlık tarafından farklılık olduğunun tespiti halinde resen düzeltmeler yapılabilecek.
Arazinin sulama durumuna ilişkin değişiklik başvuruları, her yıl 30 Haziran’a kadar gerçekleştirilebilecek. Bu tarihten sonra gelen talepler ise üretim yılı sonuna kadar tespit komisyonu tarafından değerlendirilebilecek.
Kira fesih işlemlerinde, arazi üzerinde ürün varsa kira sözleşmesi ürünün hasat tarihi itibarıyla sona erecek. 2026 üretim yılı Çiftçi Kayıt Sistemi (ÇKS) başvuruları, yarın başlayacak ve 31 Aralık’ta sona erecek.
Yönetmelik, yarın yürürlüğe girecek.
Kaynak: AA

Kredi garanti kurumlarına sağlanan hazine desteğine ilişkin değişiklik yapıldı
1
Türkiye ile Endonezya arasında 3 anlaşma imzalandı
100745 kez okundu
2
Motorine zam yolda
39251 kez okundu
3
Bu yıl İHA pilotu olmak için başvuranların sayısı yüzde 236 arttı
37931 kez okundu
4
Kozmetik sektöründe yıl sonu ihracat hedefi 1,7 milyar doları aşmak
19745 kez okundu
5
Devlet taşınmazlardan gelecek yıl 31,1 milyar lira gelir bekliyor
18380 kez okundu
6
S&P Global Ratings, petrol üretim kesintileri nedeniyle Irak’ın kredi notunu negatif izlemeye aldı
18316 kez okundu
1
Avrupa’nın en gelişmiş savaş uçağı Konya’ya iniş yaptı
144991 kez okundu
2
Konya’daki o markaya ait peyniri yemeyin! İfşa oldu
142024 kez okundu
3
Konya’da metrelerce kuyruk oluştu
125078 kez okundu
4
Meram Belediyesi’nden Dünya Günü’nde doğaya çifte dokunuş
123234 kez okundu
5
TFF, kupa finalinin yerinin yeniden değerlendirileceğini açıkladı
121724 kez okundu