ABD Başkanı Donald Trump ile Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın görüşmesinde alınan karar uyarınca, CIA Başkanı Mike Pompeo Rakka operasyonu hazırlıklarını görüşmek üzere dün Türkiye’ye geldi.
İlk ziyaretini Türkiye’ye yapan Pompeo, öğle saatlerinde geldiği Ankara’da ilk olarak ABD’nin Ankara Büyükelçiliği’ne gitti, ardından Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) Yerleşkesi’ne geçti.
Görüşmelerde, TSK’nın yürüttüğü Fırat Kalkanı Harekâtı ile Suriye’de DAEŞ ile mücadelede atılacak adımlar değerlendirildi. ABD yönetimi, DAEŞ’in merkezi Rakka’ya düzenlenecek operasyonu YPG/ PYD güçlerini kullanarak gerçekleştirmeyi planlıyordu.
Erdoğan-Trump görüşmesinden sonra TSK’nın El Bab’ın ardından Rakka operasyonuna da destek vermesi gündeme geldi. Pompeo’nun Ankara’da yaptığı görüşmelerde de Rakka operasyonu ayrıntılarıyla değerlendirildi.
TSK: Rus jetleri kazaen Türk askerlerini vurdu
1
MSB: Son bir haftada, Irak’ın kuzeyindeki barınma alanlarından kaçan 3 PKK’lı terörist teslim oldu
96152 kez okundu
2
Ankara’da eski eşinin arkadaşını öldüren zanlı yakalandı
79347 kez okundu
3
Kontrolden çıkan otomobil bariyerlere saplandı: 2 ağır yaralı
72655 kez okundu
4
Adana’da kaybolan 7 yaşındaki çocuğu arama çalışmaları sürüyor
70915 kez okundu
5
Şehit Önder Özen’in ailesine verdiği evi yenileme sözünü devlet gerçekleştirecek
66831 kez okundu
6
Alkollü ve ehliyetsiz sürücüden gazeteciye “Öldürürüm” tehdidi
61124 kez okundu