Chef Kaş, sözlerine “Öncelikle Konyamıza hoş geldiniz” diyerek başladı ve şu ifadeleri kullandı:
“Şu anda GastroFest’in üçüncüsü düzenleniyor ve biz burada Konya’nın meşhur yağ somununu yapıyoruz. Yağ somunu, boş hamurun içerisine Konya’ya özgü yöresel peynirlerin katılmasıyla hazırlanıyor. Üzerinde susam, haşhaş ve çörek otu bulunuyor. İçinde olmazsa olmazlarımız; yeşil peynir, küçük peynir, tulum peyniri. Özellikle Ereğli mağaralarında bir yıl dinlendirilmiş tulum peyniri bu lezzeti çok özel kılıyor. Bunun yanında kaşar ve farklı çeşitlerle toplamda beş peynir kullanıyoruz. Misafirlerimizin talebine göre sucuklu, pastırmalı veya kavurmalı da hazırlayabiliyoruz.” şeklinde konuştu.
Etliekmekten sonra Konya’nın mutfak kültürünü tamamlayan eşsiz bir lezzet
Konya’nın etli yemekleriyle dünyada kendini kanıtladığını vurgulayan Chef Kaş, yağ somununun da bu mirası tamamlayan eşsiz bir tat olduğuna dikkat çekerek,
“Üzerindeki tereyağı, içindeki peynir çeşitleri, susam ve çörek otu ile inanılmaz bir lezzet ortaya çıkıyor. Gelen misafirler bu tatla karşılaştıklarında çok mutlu oluyor çünkü başka hiçbir yerde yok.” ifadelerini kullandı.
Festivalin kente kattığı değeri de yenimeramcom aracılığıyla dile getiren Kaş, “Bu organizasyonu gerçekleştiren Konya Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Uğur İbrahim Altay’a teşekkür ediyoruz. Binlerce kişinin katıldığı GastroFest’te hem biz esnaflar hem de misafirler çok memnun. Üçüncü gündeyiz ve tahminimce katılım 1 milyonu aşmıştır. Çocuklar için eğlence alanları, akşamları konserler var, her yönüyle dolu dolu bir festival yaşıyoruz. Bu bizi gerçekten çok mutlu ediyor.” dedi. (ÖZEL HABER)
Kaynak: Evren ATCI
Konyalı ustalar, milli maç için Konya’ya gelen misafirleri etliekmek yemeğe davet etti
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.