Konya
°C
Yeni Meram
18.01.2022 22:11

Bu galibiyet senin için!

Konyaspor, Ahmet Çalık’ın vefatı sonrasında çıktığı ilk lig maçında Adana Demirspor’u tek golle mağlup ederken, yeşil-beyazlı futbolcular maç öncesi ve sonrasında oldukça hüzünlü anlar yaşadılar. Gol anonsunda ise tüm tribünler ‘Ahmet Çalık’ sesleriyle inledi

A+
A-
18.01.2022 22:11
18.01.2022 23:31
0
1302
ABONE OL

KONYA bu gece tarihinin en hüzünlü ve duygusal maçına ev sahipliğini yaptı. Konyaspor, Ahmet Çalık’ın vefatı sonrası çıktığı ilk lig maçında sahasında Adana Demirspor’u 1-0 mağlup etti. Duygusal anların yaşandığı mücadeleyi yeşil-beyazlı ekip, Amar Rahmanovic’in golüyle kazanarak puanını 42’ye çıkardı. Maç öncesi Ahmet Çalık anılırken, stadyumda oldukça duygusal anlar yaşandı. Teknik Direktör İlhan Palut cezası sebebiyle maçı locada izledi. Karşılaşmanın ilk yarısı tempolu geçti. İki takım da açık bir futbol sergileyerek rakip kalede gol aradı. Yeşil-beyazlı temsilcimiz, iyi mücadele ettiği ilk yarıda Bytyqi ve Michalak ile fırsatlar yakaladı.

KONUK takımın zaman zaman tehlikeli geldiği anlarda ise İbrahim Sehic, kalesinde başarılıydı. Mücadelenin ilk yarısında gol sesi çıkmadı. Konyaspor, ikinci yarıya çok hızlı başladı. Rakip kalede tehlikeli pozisyonlara giren yeşil-beyazlı ekibin, üst üste iki şutunu Alper Uludağ çizgiden çıkardı. Temsilcimiz, aradığı golü 54’te buldu. Soldan kullanılan kornerde A. Hassani’ın kafa vuruşu kaleciden dönerken arka tarafta Rahmanovic, topu boş kaleye gönderdi. Golden sonra tüm oyuncular, saha kenarına gelerek Ahmet Çalık’ın 6 numaralı formasını açtı ve kenetlendi. Anadolu Kartalı, golden sonra da çok sayıda net pozisyona girdi. Temsilcimiz, ikinci gol için önemli şanslar yakalasa da son vuruşlarda istediği üretkenliği sağlayamadı.

KONUK takımın akınlarında savunmasında hata yapmayan Konyaspor, zorlu 90 dakikayı 1-0 kazandı. Maçın ardından taraftarlar, Ahmet Çalık tezahüratları eşliğinde oyuncuları tribünlere çağırdı. Oyuncular, bu sırada da duygusal anlar yaşadı ve gözyaşları sel oldu. Maçın önemli dakikaları ise şöyle. 4. dakikada hızlı gelişen Adana Demirspor atağında topla buluşan Vargas ceza sahası önü sol çaprazından kaleye yaptığı vuruşunda top üstten dışarı gitti. 9. dakikada sağ kanattan Michalak’ın pasıyla son çizgiye inen Skubic’in dar açıdan yaptığı vuruşta top kaleci Muric’te kaldı. 15. dakikada sol kanattan savunma arkasına sarkıp topla buluşan Bytyqi ceza sahasına girdi ve şutunu çekti ancak kaleci Muric meşin yuvarlağı kornere çelmeyi başardı.

33. DAKİKADA Konyaspor’un kullandığı korner sonrası uzaklaştırılan top ceza sahasına tekrar gönderildi. Sol çaprazda topu kontrol eden Abdülkerim’in dar açıdan yaptığı vuruşta meşin yuvarlak yan ağlarda kaldı. 36. dakikada Svensson’un sağ kanattan yerden kale önüne yaptığı ortada Adil ters bir vuruş yaptı. Top az farkla üstten auta çıktı. 40. dakikada hızlı gelişen Konyaspor atağında ceza sahası önü sol çaprazında topla buluşan Bytyqi’nin sert şutunda top kaleci Muric’te kaldı.49. dakikada Rahmanovic’in sol kanattan içeriye çevirdiği topa Michalak’ın vurdu, bu topu kale çizgisi üzerinde Alper çıkardı. Dönen topa bu kez Skubic vurdu ancak Alper bir kez daha çizgi üzerinde gole engel oldu. 54. dakikada Guilherme’nin sol kanattan kullandığı kornerde Ahmed Hassan’ın kafa vuruşu kaleci Muric’ten döndü. Kale önünde kalan topu Rahmanovic tamamladı ve takımını öne geçirdi. 1-0. 79. dakikada ceza sahası önünde Soner’in pasıyla topla buluşan Cikalleshi’nin şutunda savunmaya da çarpan top direğin dibinden dışarı gitti. HÜSEYİN TURGUT

HABER YORUMLARI
  1. Henüz yorum yapılmamış.
    İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.