Günlük hayatın olumsuz etkilenmemesi için yoğun kar yağışıyla kapanan yolları açma çalışmalarını ve kar temizleme çalışmalarını yoğun bir şekilde yürüttüklerini ifade eden Bozkır Belediye Başkanı İbrahim Gün, “Özellikle kurak geçen geçtiğimiz yıllara nazaran bu yıl yağış miktarı yüzümüzü güldürecek seviyeye ulaştı. Bu yıl gerçekleşen kar yağışı küçükten büyüğe herkesin yüzünü güldürmüş durumdadır. Tüm bu güzelliklere rağmen ilçemizdeki günlük hayatın olumsuz etkilenmemesi için yoğun çaba sarf ediyoruz. Kar yağışının başlamasıyla birlikte gece ve gündüz demeden devam eden çalışmalarımız neticesinde 24 saat içerisinde yolları açık olmayan tek bir mahallemiz kalmadı. Mahalle aralarındaki sokaklarımızın temizliğine de ara vermeden devam ediyoruz. Özverili çalışmalarından dolayı Fen İşleri Müdürlüğümüz ve Temizlik İşleri Müdürlüğümüz personellerine teşekkür ediyorum” dedi.
Yoğun kar yağışına ve olumsuz hava koşullarına karşı da vatandaşlara uyarılarda bulunan Bozkır Belediye Başkanı İbrahim Gün, “özellikle kış aylarında üzülerek duyduğumuz soba zehirlenmesi haberleri içimizi acıtıyor. Bu konuda vatandaşlarımızın daha dikkatli olmasını temenni ediyorum. Olumsuz hava koşullarından kaynaklanan yangınlara karşı da tedbirli olunması, acil durumlarda belediyemize bilgi verilmesini rica ediyorum. Bunun yanında vatandaşlarımızın yolu açık olmayan arazi yollarına avlanma vb. sebeplerle gitmemesini, yabani hayvan tehlikelerine karşı daha dikkatli olunmasını umuyorum” diye konuştu.
Konya’da sıcaklığın 4 ila 6 derece artması bekleniyor
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.