Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreter Sözcüsü Stephane Dujarric, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu’nun, İsrail’in işgal ettiği tampon bölgeye ziyaretinin ardından açıklamada bulundu. Günlük basın toplantısında konuşan Dujarric, Netanyahu’nun, Esad rejiminin devrilmesinin ardından işgal ettikleri Suriye’deki tampon bölgeye ziyareti için, “Bu ziyaret, en hafif tabirle endişe verici” dedi.
Dujarric, İsrail’i 1974 tarihli geri çekilme anlaşmasına saygı göstermeye çağırarak, “Hatırlayacağınız gibi Güvenlik Konseyi, yakın zamanda kabul edilen 2799 sayılı kararda Suriye’nin tam egemenliği, birliği, bağımsızlığı ve toprak bütünlüğü çağrısında bulunmuştu” ifadelerini kullandı.
BM Genel Sekreterliği Sözcülüğü’nden yapılan yazılı açıklamada da “Suriye Özel Temsilci Yardımcısı Najat Rochdi, İsrail siyasi liderliğinin bugün Suriye topraklarına girmesini ve Suriye’nin egemenliğine yönelik daha ciddi bir ihlalde bulunmasını kınadı” denildi.
Kaynak: DHA
Halep Valisi Garib: “Suriye kendi halkının elleriyle yeniden inşa edilecek”
1
Afganistan’da kömür madeninde patlama: 7 ölü
60209 kez okundu
2
ABD Kongre üyeleri, Filistinli aktivist Mahdawi’nin serbest bırakılması talebiyle gösteri düzenledi
51477 kez okundu
3
Polonya’da halk, cumhurbaşkanı seçimi için yarın sandık başına gidiyor
47182 kez okundu
4
Kolombiya’da toprak kayması: 10 ölü
44295 kez okundu
5
İspanya hükümeti, HÜRJET’in satın alımını onayladı
30404 kez okundu
6
ABD’nin New York kentinde göçmenlere destek gösterisinde onlarca protestocu gözaltına alındı
25528 kez okundu
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.