Konya
°C
Yeni Meram
17.01.2022 09:52

Blick: TOGG gerçek bir Herkül

Yaptığı lansman ile dikkatleri biranda üzerine çeken Türkiye'nin yerli otomobili TOGG İsviçre’de gündem oldu.

A+
A-
17.01.2022 09:52
17.01.2022 13:08
0
2069
ABONE OL

Yerli otomobil TOGG, 2022 yılının ilk haftasında ABD’nin Las Vegas şehrinde düzenlenen Tüketici Elektroniği Fuarı'nda (CES), ilk kez uluslararası sahnede yer alarak görücüye çıkmış ve tüm dikkatleri üzerine çekmişti. Fikri ve sınai mülkiyeti yüzde 100 Türkiye’ye ait küresel bir marka ortaya çıkarmak ve Türk mobilite ekosisteminin çekirdeğini oluşturmak hedefiyle yola çıkan TOGG ’un başarısı Dünya’da ses getirirken genel değerlendirme yazıları da Dünya basınında yer almaya devam ediyor.


İsviçre'nin çok satan gazetesi Blick, Yerli otomobilimiz TOGG ’u sayfasına taşıyarak “ ‘Tesla'nın izinden TOGG ’ İlk Türk otomobil üreticisi TOGG, Avrupa otomobil dünyasını fethetmek istiyor” başlığı ile okuyucularına duyurdu.


Stephen Grundhoff imzasıyla yayınlanan haberde Türkiye’nin, TOGG ile 2023'te ilk elektrikli otomobilini piyasaya sürmek istediği vurgulanıyor. TOGG 'un arkasında, tanınmış şirketlerden oluşan güçlü bir Türk konsorsiyumu bulunduğuna da dikkat çekilen haberde TOGG Üst Yöneticisi (CEO) Gürcan Karakaş’tan da övgü ile bahsediliyor. “En üstte eski Bosch yöneticisi” ifadesiyle anılan Mehmet Gürcan Karakaş’ın TOGG ile Avrupa otomobil dünyasını sarsmak istediği de kullanılan ifadeler arasında yer alıyor. Satış hedefleri ve yerli otomobilin Alman ve Asya pazarı için de büyük bir atılım gerçekleştireceğine vurgu yapılan değerlendirmede şu ifadeler kullanılıyor : “TOGG, 2030 yılına kadar beş farklı segmentte toplam bir milyon araç üretmeyi hedefliyor. İddialı hedefler, çünkü Türkiye'nin şimdiye kadar e-arabalarla hiçbir ilgisi yok ve özellikle Alman premium üreticileri Boğaz'da mükemmel bir üne sahip. TOGG, buna sağlam teknoloji ve büyük yerel vatanseverlik ile karşı koymak istiyor. Türkiye'de hala işe yarayabilecek olan şey, özellikle yerleşik rekabete ve Kore, Çin ve Japonya'dan ithal edilen markalara karşı, Avrupa'nın geri kalanında gerçek bir Herkül görevi olabilir. Neredeyse tüm yeni otomobil markaları gibi TOGG da klasik otomobil bayilerinden vazgeçmek istiyor. Ancak uzun vadede TOGG, parasını sadece arabalarla değil, eksiksiz bir ekosistemle kazanmak istiyor.”
MUHAMMET GÜMÜŞ

HABER YORUMLARI
  1. Henüz yorum yapılmamış.
    İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.