Konya
°C
Yeni Meram
19.12.2023 09:44

Bina sakinleri dikkat! Bu durumu ihbar etmeyen kat maliklerine maddi ve manevi ceza uygulanacak!

Son zamanlarda artan asansör kazanları ile ilgili değerlendirme yapan Avukat Dr. Ali Önal, asansör arızalarında bina sakinlerinin üzerine düşen görevleri açıkladı.

A+
A-
19.12.2023 09:44
19.12.2023 09:51
0
1677
ABONE OL

Avukat Dr. Ali Önal, arızalı olduğu tespit edilen asansörün derhal ihbar edilmesi gerektiğini, aksi takdirde bina sakinlerinin de maddi manevi cezalarla karşılaşabileceğini söyledi.

BİNA SAKİNLERİ DİKKAT! MADİ VE MANEVİ CEZASI VAR!
Son günlerde meydana gelen asansör kazalarının sayısı artmaya başladı. Yaşanan kazaların ardından vatandaşlar asansör bakımları konusunda araştırma yapmaya başlarken, herhangi bir kaza durumunda sorumluların kim olabileceği merak konusu oldu.

BİNA YÖNETİCİLERİ, KAT MALİKLERİ HATTA ARSA SAHİPLERİ SORUMLU OLABİLİR...
Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Av. Dr. Ali Önal, bina yöneticilerinin, kat maliklerinin hatta arsa sahiplerinin bile sorumlu olabileceğini söyledi.

İmaret.com'da yer alan habere göre; Asansörle alakalı gerekli bakım ve onarım için tüm konutrollerin yapılması konusuna değinen Önal, "İhmal sonucu meydana gelen kazalarda öncelikle kat malikleri kuruluşu başkanı ve kat malikleri maddi-manevi cezalarda sorumlu tutulabiliyor" dedi.

Bina sakinleri dikkat! Bu durumu ihbar etmeyen kat maliklerine maddi ve manevi ceza uygulanacak!

KİŞİ DİREKT SORUMLU OLACAK!
Bu durumda, kişi kusuru olmasa dahi kendisinin bulunmuş olduğu durumdan kaynaklı olarak sorumlu olabilecek.

Av. Dr. Ali Önal, Türk Ceza Kanunu'nun asansör kazası ve benzeri durumlarda, maddi tazminat yükümlülükleri anlamında çok geniş bir sorumluluk alanı kapsadığını söyledi.

Önal, "Asansörlerle alakalı gerekli bakım ve onarımların, bina yöneticilerinin daveti ile akredite kuruluşlar tarafından yapılması gerekiyor. Bunun sonucunda da eksiklikler varsa, giderilmesi gerekiyor. Eğer bunlar yapılmazsa, meydana gelen zararlardan öncelikle kat malikleri kurulu başkanı ve kat malikleri kurulu maddi-manevi cezalarda sorumlu olacaktır.'' dedi.

Öna konuyla ilgili son olarak: '' Türk Ceza Kanunu anlamında ve Borçlar Kanunu'ndaki maddi tazminat yükümlülükleri anlamında çok geniş bir sorumluluk alanı düzenlemiş ve burada da kişinin kusuru olmasa dahi kendisinin bulunmuş olduğu durumdan kaynaklı olarak(yönetici, arsa sahibi, kat maliki ve benzeri) sorumlu olacağını düzenlemiştir.'' ifadesini kullandı.

HABER YORUMLARI
  1. Henüz yorum yapılmamış.
    İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.