Beyaz Saray’ın internet sitesine “Yanıltıcı. Taraflı. Teşhir edildi.” başlığının yer aldığı yeni sayfa eklendi.
Yeni sayfada, CBS News, The Independent ve The Boston Globe “haftanın medya suçluları” olarak adlandırıldı. Bu medya kuruluşlarının ABD Başkanı Donald Trump’ın sözlerini “yanlış aktardığı ve abarttığı” öne sürüldü.
Söz konusu medya kuruluşlarının, Trump’ın “askerlere yasa dışı emirler verdiği” yönünde sahte haberler yaptığı, Başkan’ın tüm emirlerinin “yasal” olduğu iddia edildi.
The Washington Post, CBS News, CNN ve MSNBC medya kuruluşları ise “Suçlu Utanç Listesi”nde sergilendi. Kurumlar, “yanlış ve yanıltıcı haber yapmak”la suçlandı.
Öte yandan çok sayıda basın kuruluşu ve gazeteci, “taraflı haber” ve “yalan haber” gibi kategoriler içerisinde listelendi.
Ayrıca “Tekrar Tekrar Suç İşleyen” kategorisinde The Washington Post, CNN, CBS News, Axios ve New York Times gibi çok sayıda medya kuruluşunun ismi yer aldı.
Kaynak: AA
Rusya: Karadeniz’de gemilere yönelik terör saldırısını kınıyoruz
1
Afganistan’da kömür madeninde patlama: 7 ölü
60187 kez okundu
2
ABD Kongre üyeleri, Filistinli aktivist Mahdawi’nin serbest bırakılması talebiyle gösteri düzenledi
51463 kez okundu
3
Polonya’da halk, cumhurbaşkanı seçimi için yarın sandık başına gidiyor
47164 kez okundu
4
Kolombiya’da toprak kayması: 10 ölü
44274 kez okundu
5
İspanya hükümeti, HÜRJET’in satın alımını onayladı
30380 kez okundu
6
ABD’nin New York kentinde göçmenlere destek gösterisinde onlarca protestocu gözaltına alındı
25504 kez okundu
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.