Konya AÇIK 33°
  • Adana
  • Adıyaman
  • Afyonkarahisar
  • Ağrı
  • Amasya
  • Ankara
  • Antalya
  • Artvin
  • Aydın
  • Balıkesir
  • Bilecik
  • Bingöl
  • Bitlis
  • Bolu
  • Burdur
  • Bursa
  • Çanakkale
  • Çankırı
  • Çorum
  • Denizli
  • Diyarbakır
  • Edirne
  • Elazığ
  • Erzincan
  • Erzurum
  • Eskişehir
  • Gaziantep
  • Giresun
  • Gümüşhane
  • Hakkâri
  • Hatay
  • Isparta
  • Mersin
  • istanbul
  • izmir
  • Kars
  • Kastamonu
  • Kayseri
  • Kırklareli
  • Kırşehir
  • Kocaeli
  • Konya
  • Kütahya
  • Malatya
  • Manisa
  • Kahramanmaraş
  • Mardin
  • Muğla
  • Muş
  • Nevşehir
  • Niğde
  • Ordu
  • Rize
  • Sakarya
  • Samsun
  • Siirt
  • Sinop
  • Sivas
  • Tekirdağ
  • Tokat
  • Trabzon
  • Tunceli
  • Şanlıurfa
  • Uşak
  • Van
  • Yozgat
  • Zonguldak
  • Aksaray
  • Bayburt
  • Karaman
  • Kırıkkale
  • Batman
  • Şırnak
  • Bartın
  • Ardahan
  • Iğdır
  • Yalova
  • Karabük
  • Kilis
  • Osmaniye
  • Düzce
a
TORKU BİSKÜVİ

Bekir Yaman, yeniden CHP Konya İl Başkanı adayı

Cumhuriyet Halk Partisinin(CHP) Konya’da 19 Ekim’de gerçekleştireceği Konya İl Başkanlığı kongresinde, mevcut CHP Konya İl Başkanı Bekir Yaman, yeniden il başkanı adayı olduğunu açıkladı.

Bekir Yaman’ın CHP Konya İl Başkanı adayı olduğunu açıkladığı basın toplantısına, CHP Konya İl yönetim kurulu üyeleri, Tuzlukçu Belediye Başkanı Nurettin Akbuğa, ilçe başkanları ve partililer katıldı. CHP Konya İl Başkanlığı toplantı salonunda düzenlenen basın toplantısında CHP Konya İl Başkanlığına aday olduğunu açıklayan CHP Konya İl Başkanı Bekir Yaman, “Cumhuriyet Halk Partisi, bu toprakların vicdanı, halkın umudu, kurucu iradenin temsilcisidir. Bu kutlu çatı altında görev almak, il başkanlığı gibi büyük bir sorumluluğa üstlenmek, bu uğurda gece gündüz demeden çalışmak çok zor ve aynı zamanda çok değerli bir sorumluluktur. Ben bu yükü taşımaya, bu sorumluluğu üstlenmeye gönüllü oldum. Çünkü partime, davamıza ve bu ülkenin aydınlık yarınlarına inanıyorum. Büyük bir onur ve sorumlulukla yürüttüğüm Cumhuriyet Halk Partisi Konya İl Başkanlığı sürecinde, partimize ve örgütümüze yakışır bir tutum sergilemeye özen gösterdim. Bu süreçte desteklerini esirgemeyen tüm yoldaşlarıma ve partimizin emektar üyelerine en içten teşekkürlerimi sunuyorum. Başkanlığım süresince gösterdiğiniz destek, samimiyet ve inanç için her birinize ayrı ayrı teşekkür ederim. Bu destek, sadece bana değil; aynı zamanda örgütlü mücadelemizin geleceğine ve ekibime duyulan güvenin bir tezahürüdür. Partimiz Genel Başkanımız Özgür Özel’in önderliğinde son seçimlerde tam 47 yıl sonra Türkiye’nin 1. Partisi olmuştur. Sandık geldiği gün de iktidar olacağımız kesindir. Türk halkının ve Cumhuriyetin teminatı olan, bizleri Mustafa Kemal Atatürk’ün hedef olarak gösterdiği aydınlık yarınlara taşıyacak olan Cumhuriyet Halk Partisi’nde 2023 yılından beri Konya İl Başkanı olmanın gururunu taşıyorum. Bu süreçte 1 yerel seçim, 1 genel seçim ve demokrasi tarihimizin en saldırgan ve en üzücü dönemi olan 19 Mart darbesi süreçlerini hep birlikte yaşadık. Şehrimizde son yerel seçimlerde partimiz, bizlerden başka hiç kimsenin öngörmediği bir başarıya imza atarak yalnızca 1 olan ilçe belediye başkanlığı sayısını 5’e çıkardı. 2019 yerel seçimlerinde toplam İl Genel Meclisi oyumuz 105,688 iken %60’dan fazla bir artışla 2024 yerel seçimlerinde 171.459 oldu. Bütün bu başarıların yanında il başkanlığı yaptığım son genel seçimde de oyumuzu 188 binin üzerine taşıyarak ilimizden, uzun yıllar sonra ilk defa iki milletvekili çıkardık. Bir sonraki seçimde örgütümüzden gelen en az 6 milletvekili çıkarma hedefimizi mutlaka gerçekleştireceğiz. Bu başarıda Konya İl Başkanlığımızın, İlçe Başkanlıklarımızın ve parti emekçilerimizin emekleri çok büyüktür. Örgütümüzün bir ve bütün olarak göstermiş olduğu güç iktidar zamanımızın geldiğini göstermektedir” dedi.

 

Partimiz CHP’yi iktidara taşıyacağımızın sözünü veriyoruz

Bekir Yaman Kongrede tekrar il başkanı seçilirse ekibiyle birlikte CHP’yi iktidara taşıyacaklarının sözünü vererek, “ İktidar hedefiyle gece gündüz milletimize hizmet etmeye çalışan partimize ve tüm belediye başkanlıklarımıza yönelik iktidar ve erkleri tarafından haksız ve hukuksuz şekilde her türlü baskı yapılmaya devam etmektedir. Bu süreçte partimizin Genel Başkanı Sayın Özgür Özel’in, tutuklu olan belediye başkanlarımız ve Cumhurbaşkanı adayımız Ekrem İmamoğlu’nun yanında olduğumuzu göstermek için, Konya’mızda 3 Mayıs’ta, Konya tarihinin en büyük mitingini örgütümüzün desteği ile gerçekleştirdik. Demokrasi ve hukuk mücadelesinde genel merkezimizle omuz omuza mücadelemiz artarak devam edecektir. Sevgili yoldaşlar; partimizin ilçe kongreleri demokrasi şöleni havasında tamamlanmıştır. Şimdi sıra Konya İl Başkanlığımızın yapacağı il kongresindedir. 19 Ekim’de yapılacak olan il kongremizde Konya İl Başkanlığına yeniden aday olduğumu açıklamaktan onur duyarım.

Bu şerefli görev delegelerimizin teveccühü ile bir kez daha şahsıma verilirse; kaldığımız yerden, kadınlarımız ve gençlerimizle birlikte çalışmalarımızı daha da yoğunlaştırarak, partimizin iktidar yürüyüşüne Konya’dan her türlü desteği vereceğimizi, gecemizi gündüzümüze katarak çalışıp partimizi iktidara taşıyacağımızın sözünü veriyorum.”

Kaynak: HABER MERKEZİ

0 0 0 0 0 0
YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

Konya’da öğretmenin öldüğü kazada sürücü “kasten öldürme” suçlamasıyla tutuklandı

HIZLI YORUM YAP

0 0 0 0 0 0

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.