Tarım ve Orman Bakanlığının, “Türk Gıda Kodeksi Bebek Formülleri ve Devam Formülleri Tebliği’nde Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ”i, Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi.
Bakanlıktan alınan bilgiye göre, bebek ve devam formülleri, inek sütü veya keçi sütü proteinleri ve soya proteini izolatlarından üretilebiliyor. Ayrıca, protein kaynağı olarak belirli gerekliliklere sahip protein hidrolizatlarına da izin veriliyor.
Yapılan değişiklikle, inek sütü kaynaklı peynir altı suyunun işlenmesiyle elde edilen bir protein hidrolizatı daha eklendi.
Düzenlemeyle protein kaynağı olarak kullanılacak en az yüzde 70 protein içeren, yüzde 100 tatlı peynir altı suyu proteini konsantresinden oluşan, inek sütünden elde edilen peynir altı suyu proteinin, üretimi ve içeriğine ilişkin kriterler belirlendi.
Kaynak: AA
Kuraklık bal üretimini vurdu; arıcılar zor durumda
Karaman Valisi Çiçekli’ye üst düzey ziyaret
Miniklere zihin açan eğitim
Şehit Uzm. Jandarma Çavuş Arif Özdemir son yolculuğuna uğurlanıyor
Menajer Ayşe Barım’ın yargılandığı davanın görülmesine devam edildi
Yiğit, öğrenci ve öğretmenlerle buluştu
MEGA 2025-2026 eğitim dönemine ‘Merhaba’ dedi
Konya’da minik eller yeşil çevre için fidan dikti
Konya BŞ. ve Seydişehir’in fikstürü belli oldu
Kulu’da kadın istihdamına katkı
Anadolu’nun ruhu Karatay’da