Kurban Bayramının ikinci günündede kurban pazarlarında satışları yapılmaya devam ediliyor. Bazı kurban satıcıları ise hayvanlarını bitirip çadırlarını toplayarak memleketlerinin yolunu tutmaya başladığı görüldü. Sultangazi’de kurulan pazara sabahın erken saatlerinde gelenler fiyatların düşeceğini düşünerek bugünü beklediklerini belirtiyor.
“BİRAZ DAHA UCUZ OLUR DİYE İKİNCİ GÜN GELDİK”
Kurban almak için bayramın ikinci gününü tercih eden Mine Kara, “Biraz daha ucuz olur diye ikinci gün geldik ama fiyatlar pek de düşmüş değil. Her bütçeye göre var ama bizim bütçemize göre zor oldu ama bir tane bulduk, onu aldık. Kesimiyle birlikte bir tosunu 30 bin TL’ye aldık. Babam, biz ve kayınımla birlikte 3 hisse ile satın aldık” dedi.
“İKİNCİ, ÜÇÜNCÜ GÜNE KADAR SATIŞLAR DEVAM EDER”
Kastamonu Pınarbaşı’ndan geldiğini söyleyen kurban satıcısı Nihat Durmuş ise, “Kurban satışımız devam ediyor. Küçükbaş kurbanların satışı zaten ikinci, üçüncü güne kadar genelde devam eder. Büyükbaş hayvanlarımız zaten komple kaldı biz de gönderdik. Küçükbaşta satışlarımızı yarına kadar devam edecek. Bugün şimdiye kadar 3 veya 4 tane küçükbaş kurban sattık” diye konuştu. Bayramın ikinci günü kurbanını alan vatandaşlardan Erdal Durmuş da bütçesinin kısıtlı olmasından dolayı bugünü tercih ettiğini söyledi.
Çanakkale’de ‘Paşa’ isimli 1.6 tonluk boğa, 210 bin TL’ye satıldı
1
MSB: Son bir haftada, Irak’ın kuzeyindeki barınma alanlarından kaçan 3 PKK’lı terörist teslim oldu
95333 kez okundu
2
Ankara’da eski eşinin arkadaşını öldüren zanlı yakalandı
78531 kez okundu
3
Kontrolden çıkan otomobil bariyerlere saplandı: 2 ağır yaralı
71804 kez okundu
4
Adana’da kaybolan 7 yaşındaki çocuğu arama çalışmaları sürüyor
70058 kez okundu
5
Şehit Önder Özen’in ailesine verdiği evi yenileme sözünü devlet gerçekleştirecek
66018 kez okundu
6
Alkollü ve ehliyetsiz sürücüden gazeteciye “Öldürürüm” tehdidi
60813 kez okundu