Cumhurbaşkanı Erdoğan, özel gündemle toplanan TBMM Genel Kurulundan HDP Eş Genel Başkanı Buldan’ın konuşmasını dinlemeden ayrıldı. Erdoğan, konuya ilişkin soru üzerine, “Nasıl ayrılmayalım? İstiklal Marşını şu parlamento içerisinde okumayanları dinleyelim mi? Benim Mehmetlerimi şehit edenleri dinleyelim mi? Onlarla kol kola gezenleri, onlarla omuz omuza verenleri dinleyelim mi?” dedi.
Cumhurbaşkanı Recep tayyip Erdoğan, Kemal Kılıçdaroğlu’na yönelik saldırıyla ilgili soruları yanıtladı:
‘BURADA ARTIK GAZ SIKIŞMASI VAR’
Burada bir şehit var ve bu şehidin kimler tarafından yapıldığı belli. PKK ile hangi siyasi örgüt el ele kol kola geziyor ve bunun yanında da Türkiye’de hangi siyasi partiler kol kola veriyolar. Sonra oraya gidiyorlar. Burada artık bir gaz sıkışması var.
‘BURALARA ÇOK ETMEMEİZ LAZIM’
Bu insanların birikmiş olan gaz sıkışması karşısında nereye gideceksin, bunların hepsini etraflıca bir incelemek lazım, bunların üzerine de düşünmek lazım değil mi? Bunları bir istismar şeyine dönüşmenin bir anlamı yok. Buralarda çok dikkat etmemiz gerekir. Ben bile bir cumhurbaşkanı olarak herhangi bir şehit evi ziyaretinde önce soruyorum. Gidişim orayı rahatsız eder mi? Eğer edecekse gitmeyim derim. Dua yapacaksam duayı evimden yaparım, olay bu kadar basit.”
‘KILIÇDAROĞLU’NU NEDEN ARAYAYIM’
Erdoğan, Kılıçdaroğlu’nu arayıp aramayacağına ilişkin gelen soruya “Yorumumu yaptım. Daha neden arayayım?” şeklinde yanıt verdi.
23 Nisan özel oturumunda HDP’liler İstiklal Marşı okumadı
1
MSB: Son bir haftada, Irak’ın kuzeyindeki barınma alanlarından kaçan 3 PKK’lı terörist teslim oldu
94964 kez okundu
2
Ankara’da eski eşinin arkadaşını öldüren zanlı yakalandı
78145 kez okundu
3
Kontrolden çıkan otomobil bariyerlere saplandı: 2 ağır yaralı
71407 kez okundu
4
Adana’da kaybolan 7 yaşındaki çocuğu arama çalışmaları sürüyor
69652 kez okundu
5
Şehit Önder Özen’in ailesine verdiği evi yenileme sözünü devlet gerçekleştirecek
65653 kez okundu
6
Alkollü ve ehliyetsiz sürücüden gazeteciye “Öldürürüm” tehdidi
60628 kez okundu
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.