Başkan Altay toplantıda yaptığı konuşmada, 4-7 Eylül tarihleri arasında gerçekleştirilecek festivalin şehrin tanıtımı açısından büyük önem taşıdığını vurguladı.Altay, “Konya; tarihin derinliklerinden gelen onlarca medeniyetin izlerini yalnızca eserlerinde ve mimarisinde değil, sofralarında da yansıtmaktadır. Konya mutfağı, bir yemek kültüründen ziyade binlerce yıllık birikimin damakta bıraktığı izlerin bütünüdür. Selçuklu saray sofralarından Osmanlı mutfağına uzanan bu zenginlik, Konya’yı adeta bir gastronomi başkenti hâline getirmiştir.” dedi.
“Kentin mutfak kültürünü güçlendiriyoruz”
Konya mutfağının mevlit kültüründen Ateşbaz-ı Veli’nin mirasına kadar köklü bir geleneğe sahip olduğunu belirten Başkan Altay, 85 tescilli yemekle kentin mutfak kimliğinin her geçen gün güçlendiğini ifade etti. 2019 yılında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın teşrifleriyle başlayan gastronomi yolculuğunun her yıl büyüyerek devam ettiğini dile getiren Başkan Altay, festivalin bugüne kadar 500 binden fazla ziyaretçiyi ağırladığını söyledi.
Bu yıl festival milli maç heyecanı ile taçlanacak
Bu yıl da yüz binlerce ziyaretçi beklediklerini kaydeden Altay, festivalin 4 Eylül Perşembe günü saat 10.00’da Kalehan Ecdat Parkı’nda kapılarını açacağını, resmi açılışın ise aynı gün saat 18.00’de yapılacağını açıkladı. Festival, 7 Eylül Pazar akşamına kadar süreceğini söyledi. Başkan Altay, “Söyleşilerden konserlere, atölyelerden yarışmalara kadar dopdolu bir program hazırladık. 100 esnafın açacağı stantlar ve ünlü şeflerin katılımıyla festivalimiz daha da renkli bir hale gelecek. Ankara, Eskişehir, Aksaray, Karaman, Niğde ve Nevşehir’den de çok sayıda misafir bekliyoruz. Ayrıca festivalimizin son günü Konya’da Milli Takımımızın İspanya ile oynayacağı maçın heyecanı da şehrimize ayrı bir coşku katacaktır.” ifadelerini kullandı.
Başkan Altay, tüm Konyalıları ve Türkiye’nin dört bir yanından vatandaşları festivale davet ederek konuşmasını tamamladı.
Kaynak: Evren ATCI
Konya’mıza çalışma ve azim yakışır