Kredi faizleri düşüşe geçince, yeni kampanyalar için kolları sıvayan bankalar, 12 milyon emekliyi düşük faizli kredi fırsatıyla sevindirecek.
Ağustosta ihtiyaç kredisi faizleri yüzde 3’e kadar yükseldi. Bu dönemde kredi kampanyalarını askıya alan bankalar, faizlerin düşüşe geçmesiyle yeniden sahaya inmeye hazırlanıyor. ‘Düşük faiz’ ve ‘ertelemeli ödeme’ seçenekleriyle müşterilerini cezbetmek için kampanya hazırlığı yapan bankaların hedefinde bu sefer, emekliler yer alıyor.
‘BORÇ ŞARTI OLACAK’
Faizinin yüzde 0,85 ila yüzde 1 olması planlanan krediden faydalanabilmenin belli şartları olacak. Öncelikle, banka bu fırsatı sadece ‘maaşlı müşterisi olan emeklilere’ sunacak. Ayrıca, kredi kartı, fatura ödeme talimatı gibi ek taleplerin de olması muhtemel. Edinilen bilgiye göre, kredi kullanacak emekli eğer çalışmıyorsa, başka bankaya kredi borcunun olmaması gerekiyor.
ÜST LİMİT 10 MAAŞ
Kredinin taksitleri emeklinin maaşından otomatik olarak kesilecek. Borçlanacak kişinin bankaya bunu yazılı olarak ibraz edecek. Kredinin üst limiti maaşın 10 katını aşamayacak. Henüz masada olan ve çalışmaları devam eden proje netleştiğinde, kamuoyuna açıklama yapılacak.

Emeklilerin ocak ayı zammı belli olmaya başladı! İşte 2019’da emekli maaşları
1
Türkiye ile Endonezya arasında 3 anlaşma imzalandı
100727 kez okundu
2
Motorine zam yolda
39235 kez okundu
3
Bu yıl İHA pilotu olmak için başvuranların sayısı yüzde 236 arttı
37884 kez okundu
4
Kozmetik sektöründe yıl sonu ihracat hedefi 1,7 milyar doları aşmak
19726 kez okundu
5
Devlet taşınmazlardan gelecek yıl 31,1 milyar lira gelir bekliyor
18359 kez okundu
6
S&P Global Ratings, petrol üretim kesintileri nedeniyle Irak’ın kredi notunu negatif izlemeye aldı
18293 kez okundu
1
Avrupa’nın en gelişmiş savaş uçağı Konya’ya iniş yaptı
144598 kez okundu
2
Konya’daki o markaya ait peyniri yemeyin! İfşa oldu
141619 kez okundu
3
Konya’da metrelerce kuyruk oluştu
124690 kez okundu
4
Meram Belediyesi’nden Dünya Günü’nde doğaya çifte dokunuş
122854 kez okundu
5
TFF, kupa finalinin yerinin yeniden değerlendirileceğini açıkladı
121649 kez okundu