Konya AÇIK 33°
  • Adana
  • Adıyaman
  • Afyonkarahisar
  • Ağrı
  • Amasya
  • Ankara
  • Antalya
  • Artvin
  • Aydın
  • Balıkesir
  • Bilecik
  • Bingöl
  • Bitlis
  • Bolu
  • Burdur
  • Bursa
  • Çanakkale
  • Çankırı
  • Çorum
  • Denizli
  • Diyarbakır
  • Edirne
  • Elazığ
  • Erzincan
  • Erzurum
  • Eskişehir
  • Gaziantep
  • Giresun
  • Gümüşhane
  • Hakkâri
  • Hatay
  • Isparta
  • Mersin
  • istanbul
  • izmir
  • Kars
  • Kastamonu
  • Kayseri
  • Kırklareli
  • Kırşehir
  • Kocaeli
  • Konya
  • Kütahya
  • Malatya
  • Manisa
  • Kahramanmaraş
  • Mardin
  • Muğla
  • Muş
  • Nevşehir
  • Niğde
  • Ordu
  • Rize
  • Sakarya
  • Samsun
  • Siirt
  • Sinop
  • Sivas
  • Tekirdağ
  • Tokat
  • Trabzon
  • Tunceli
  • Şanlıurfa
  • Uşak
  • Van
  • Yozgat
  • Zonguldak
  • Aksaray
  • Bayburt
  • Karaman
  • Kırıkkale
  • Batman
  • Şırnak
  • Bartın
  • Ardahan
  • Iğdır
  • Yalova
  • Karabük
  • Kilis
  • Osmaniye
  • Düzce
a
TORKU BİSKÜVİ

Balık sezonu Konya’da açıldı, tezgahlar doldu taştı

Konyalı balıkseverlerin merakla beklediği balık sezonu açıldı. Yaprak Balıkçılık sahibi Hasan Yavuz, sezonun başlamasıyla birlikte hem Karadeniz’den hem de Beyşehir Gölü’nden gelen taze balıkların tezgâhlarda yerini aldığını söyledi.

Hasan Yavuz, bu yıl balık çeşitliliğinin oldukça zengin olduğunu vurgulayarak, “Şu anda Karadeniz hamsisi geliyor. Karadeniz’den sarı kanat, mezgit, levrek, çupra ve somon balığımız var. Ayrıca Konya’mızın Beyşehir Gölü’nden çıkan sazan ve alabalık da vatandaşlarımızın sofralarına ulaşıyor.” dedi.

 

 

Fiyatlar Belli Oldu

 

Balık sezonunun başlamasıyla birlikte fiyatlar da şekillendi. Yavuz, güncel fiyatlar hakkında şu bilgileri vererek, Sardalya: 200 TL Karadeniz İstavrit: 200 TL, Karadeniz Hamsisi: 250 TL Doğal Levrek: 430 TL, Çupra: 370 TL, Beyşehir Sazanı: 150 TL’den Konyalılarla buluşturuyoruz.” ifadelerini kullandı. Balık çeşitlerinin bol olmasına rağmen özellikle Karadeniz hamsisinin tezgâhlarda en çok ilgi gören balıklar arasında yer aldığını belirten Yavuz, “Vatandaşlarımız, özellikle hamsi sezonunu sabırsızlıkla bekliyor. Bu yıl hamsimiz oldukça lezzetli ve taze.” diye konuştu.

 

 

 

“Sağlıklı beslenmenin en doğal yolu”

 

Balığın sofralarda daha fazla yer bulması gerektiğini ifade eden Yavuz, balığın sağlık açısından önemine de dikkat çekti. “Balık, hem çocukların gelişimi hem de yetişkinlerin sağlığı için vazgeçilmez bir besin. Vatandaşlarımızın haftada en az iki gün sofralarında balığa yer vermelerini öneriyoruz.” dedi.

 

Sezondan umutluyuz

 

Sezonun yeni başlamasıyla birlikte hareketliliğin artmasını beklediklerini aktaran balıkçılar, fiyatların önümüzdeki günlerde denizlerdeki bolluğa göre değişebileceğini ifade eden Yavuz, “Özellikle havaların serinlemesiyle birlikte balık çeşitliliğinin ve bolluğunun daha da artacağı, bunun da fiyatlara olumlu yansıyacak. Konyalı hemşehrilerimizi taze ve çeşitli balıklarımızı görmeye davet ediyoruz. Bu sezonun hem esnafımıza hem de vatandaşlarımıza bereket getirmesini diliyoruz.” ifadeleriyle sözlerini tamamladı.

(ÖZEL HABER)

 

Kaynak: Evren ATCI

0 2 0 0 0 0
YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

Konya’da hırsızlık için girdiği evdeki kadını bıçaklayan zanlı tutuklandı

HIZLI YORUM YAP

0 2 0 0 0 0

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.