Konya AÇIK 26°
  • Adana
  • Adıyaman
  • Afyonkarahisar
  • Ağrı
  • Amasya
  • Ankara
  • Antalya
  • Artvin
  • Aydın
  • Balıkesir
  • Bilecik
  • Bingöl
  • Bitlis
  • Bolu
  • Burdur
  • Bursa
  • Çanakkale
  • Çankırı
  • Çorum
  • Denizli
  • Diyarbakır
  • Edirne
  • Elazığ
  • Erzincan
  • Erzurum
  • Eskişehir
  • Gaziantep
  • Giresun
  • Gümüşhane
  • Hakkâri
  • Hatay
  • Isparta
  • Mersin
  • istanbul
  • izmir
  • Kars
  • Kastamonu
  • Kayseri
  • Kırklareli
  • Kırşehir
  • Kocaeli
  • Konya
  • Kütahya
  • Malatya
  • Manisa
  • Kahramanmaraş
  • Mardin
  • Muğla
  • Muş
  • Nevşehir
  • Niğde
  • Ordu
  • Rize
  • Sakarya
  • Samsun
  • Siirt
  • Sinop
  • Sivas
  • Tekirdağ
  • Tokat
  • Trabzon
  • Tunceli
  • Şanlıurfa
  • Uşak
  • Van
  • Yozgat
  • Zonguldak
  • Aksaray
  • Bayburt
  • Karaman
  • Kırıkkale
  • Batman
  • Şırnak
  • Bartın
  • Ardahan
  • Iğdır
  • Yalova
  • Karabük
  • Kilis
  • Osmaniye
  • Düzce
a
TORKU BİSKÜVİ

Balbaloğlu: Etlerinizi sokakta çektirmeyin

Konya Kasaplar Odası Başkanı Balbaloğlu, kurban etlerinin sağlıklı bir şekilde işlenmesi için vatandaşlara, işin uzmanı olan belgeli kasapları tercih etmeleri çağrısında bulundu. Başkan Balbaloğlu, “Sokak ortasında, yıl boyunca Bodrum’da, çatı katlarında ya da ardiyelerde bekletilen, küflü ve paslı makinelerle yapılan et çekimi halk sağlığı açısından büyük risk taşıyor. Bu yüzden vatandaşlarımızın etlerini hijyenik koşullarda hizmet veren kasap dükkanlarında çektirmelerini tavsiye ediyoruz,” dedi.

İzinsiz ve sağlıksız koşullarda yapılan et çekimleriyle ilgili olarak kurumlarla koordineli bir şekilde denetimlerin başladığını belirten Balbaloğlu, “İki gün önce Tarım İl Müdürlüğü, Ticaret İl Müdürlüğü, Büyükşehir Belediyesi Zabıta Dairesi Başkanlığı ile Selçuklu, Karatay ve Meram ilçe zabıta müdürlükleriyle yaptığımız toplantıda bu konuda sıkı tedbirler alınmasına karar verildi. Şu anda sahada aktif denetimler sürüyor. Sokakta yapılan et çekimlerinin önüne geçmeye çalışacağız” diye konuştu. Kaçak şekilde yapılan et çekimiyle ilgili uygulanacak cezaların da altını çizen Başkan Balbaloğlu, “Tarım İl Müdürlüğü tarafından uygulanacak hijyen cezası en az 42.000 TL’den başlıyor ve 200.000 TL’ye kadar çıkabiliyor. Ayrıca Ticaret İl Müdürlüğü’nün ve belediyelerin de uygulayacağı cezalar var. Belediyeler tarafından kesilecek ceza ise 1.600 TL. En caydırıcı yaptırım Tarım İl Müdürlüğü’nün uyguladığı yüksek cezalar olacak” ifadelerini kullandı. Kasaplar Odası olarak et çekim fiyatlarını da belirlediklerini aktaran Balbaloğlu, “Bu yıl Türkiye’nin en ucuz et çekimini yapan ili Konya’dır. Oda olarak belirlediğimiz fiyat 15 TL’dir” dedi. Kurban kesim ve satış yerlerinde görev yapacak kasapların hazır olduğunu belirten Balbaloğlu, “Belediyelerimizin belirlediği kesim alanlarında, mezbahalarda ve çardaklarda görev yapacak belgeli kasaplarımız mevcut. Toplu anlaşmalarla çalışan ekipler sayesinde vatandaşlarımızın büyük bir sıkıntı yaşayacağını düşünmüyoruz” dedi.Vatandaşların hem sağlık hem de yasal sorun yaşamamaları için bilinçli davranmaları gerektiğini vurgulayan Balbaloğlu, “Kurban etlerinizi güvenilir kasaplara çektirin, sokakta yapılan işlemlere itibar etmeyin” çağrısında bulundu.

Kaynak: yenimeram.com.tr (Hüseyin Avni UĞUR)

0 0 0 0 0 0
YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

Bayram yolculuğu öncesi araç servislerine yoğun ilgi

HIZLI YORUM YAP

0 0 0 0 0 0

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.