Konya
°C
Yeni Meram
25.05.2022 15:58

Bakan Murat Kurum'dan kiralarda düzenleme için yeni açıklama

Ev kiralarının durdurulamaz yükselişi için yapılan toplantı sonrası kararlar açıklanmaya başlıyor. Bakan Murat Kurum ev sahibini de kiracıyı da mağdur etmeyecek bir sistem üzerinde çalıştıklarını duyurdu.

A+
A-
25.05.2022 15:58
25.05.2022 16:21
0
1550
ABONE OL

Bakan Kurum, fahiş kiralarla ilgili yaptığı açıklamalarda 'Fırsatçılara geçit vermeyeceğiz' şeklinde belirterek; 'Fahiş kiralarla ilgili yaptığımız çalışmayı Cumhurbaşkanımız yakında paylaşacak. Konut sahibini de kiracıyı da mağdur etmeyeceğiz' dedi.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum A Para'da soruları cevapladı.

Bakan Kurum'un yaptığı açıklamalardan satır başları:

İlgili bakanlarımız süreci takip ediyor. Düzenlemede bunlarla ilgili de inşallah çalışacağız. Ne konut sahibini ne de kiracıyı mağdur etmeyecek bir düzenleme yapacağız ancak fırsatçılığa bir şekilde müsaade etmeyeceğiz.

En kısa zamanda çalışma tamamlanacak ve fahiş artışları yapanlarla ilgili, sadece kira değil konut fiyatlarında da olağan üstü bir artış söz konusuysa bununla ilgili denetimlerimiz devam ediyor. Vatandaşımız müsterih olsun.

Biz sosyal konut yapmaya da devam edeceğiz. Bugün burada kentsel dönüşümü yaptık. İnşallah pazar günü büyük bir coşkuyla Fetih kutlayacağımız İstanbul'un en önemli akciğeri olacak projenin temellerini atacağız. 145 bin 300 fidanımızı toprakla buluşturacağız. Bu noktada yapılması gerekenleri ilgili bakan arkadaşlarımızla birlikte sayın Cumhurbaşkanımızın talimatı çerçevesinde takip ediyoruz. Gerekli düzenlemeyi de en kısa zamanda inşallah hep birlikte yapacağız.

HABER YORUMLARI
  1. Henüz yorum yapılmamış.
    İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.