Konya AÇIK 33°
  • Adana
  • Adıyaman
  • Afyonkarahisar
  • Ağrı
  • Amasya
  • Ankara
  • Antalya
  • Artvin
  • Aydın
  • Balıkesir
  • Bilecik
  • Bingöl
  • Bitlis
  • Bolu
  • Burdur
  • Bursa
  • Çanakkale
  • Çankırı
  • Çorum
  • Denizli
  • Diyarbakır
  • Edirne
  • Elazığ
  • Erzincan
  • Erzurum
  • Eskişehir
  • Gaziantep
  • Giresun
  • Gümüşhane
  • Hakkâri
  • Hatay
  • Isparta
  • Mersin
  • istanbul
  • izmir
  • Kars
  • Kastamonu
  • Kayseri
  • Kırklareli
  • Kırşehir
  • Kocaeli
  • Konya
  • Kütahya
  • Malatya
  • Manisa
  • Kahramanmaraş
  • Mardin
  • Muğla
  • Muş
  • Nevşehir
  • Niğde
  • Ordu
  • Rize
  • Sakarya
  • Samsun
  • Siirt
  • Sinop
  • Sivas
  • Tekirdağ
  • Tokat
  • Trabzon
  • Tunceli
  • Şanlıurfa
  • Uşak
  • Van
  • Yozgat
  • Zonguldak
  • Aksaray
  • Bayburt
  • Karaman
  • Kırıkkale
  • Batman
  • Şırnak
  • Bartın
  • Ardahan
  • Iğdır
  • Yalova
  • Karabük
  • Kilis
  • Osmaniye
  • Düzce
a
TORKU BİSKÜVİ

Bakan Göktaş: “2. Dünya Sosyal Kalkınma Zirvesi, aile dostu ekosistemi güçlendirdiğimiz bir zirve oldu”

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, Katar'da düzenlenen 2. Dünya Sosyal Kalkınma Zirvesi'nin aile dostu ekosistemin güçlendirildiği bir zirve olduğunu söyledi.

Bakan Göktaş, 2. Dünya Sosyal Kalkınma Zirvesi’ne katılmak üzere geldiği Katar’ın başkenti Doha’da, AA muhabirine açıklamalarda bulundu.

Zirvenin önemine işaret eden Göktaş, “Bu zirve bir yandan yoksullukla mücadele, sosyal kalkınma ve özellikle de demografik değişim kapsamında ülkeleri dirençli kılma adına da birçok konuda önemli bir sonuç bildirgesini ele alıyor.” dedi.

Zirveye, Türkiye’yi temsilen Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan ile birlikte katıldıklarını belirten Göktaş, bugün ülke beyanı gerçekleştireceklerini söyledi.

Mevkidaşları ve uluslararası kuruluş temsilcileriyle 11 görüşme gerçekleştirdiklerini kaydeden Göktaş, Şili, Suudi Arabistan, Singapur ve Sierra Leone olmak üzere 4 ülke ile mutabakat zaptı imzaladıklarını açıkladı.

Singapur’un, Koruyucu Aile Bakanlar Bildirisi’ne destek sunan 16. ülke olduğuna dikkati çeken Bakan Göktaş, şöyle konuştu:

“Zirve, bizler için aile odaklı çalışmalarımızı ön plana çıkarabildiğimiz ve aile dostu ekosistemi güçlendirdiğimiz bir platform oldu. Ayrıca ülkelerle yürüttüğümüz çalışmalarla özellikle ikili işbirliğimizi geliştirmek ve genişletmek adına birçok faydalı görüşmeler de gerçekleştirdik. Birçok bakanla da görüşme ve temaslarda bulunma imkanı bulduk. Aile odaklı çalışmalarımız ama aynı zamanda kadına yönelik şiddet, kadını güçlendirme, çocuk ve engelli odaklı, sürdürülebilir kalkınma adına özellikle kimseyi geride bırakmama adına yürüttüğümüz tüm çalışmaları burada ön plana çıkarma imkanı bulduk.”

Göktaş, zirvede ayrıca “Sosyal Kalkınma ve Entegrasyonun Temel Taşı Olarak Aile: Sürdürülebilir Gelecek İçin Stratejik Bir Yaklaşım” başlıklı bir yan etkinliğe de ev sahipliği yapacaklarını belirtti.

Zirvede ülke tecrübelerinin aktarılabildiği ve çözüm odaklı bir anlayışla sonuç bildirgesinin de beklendiğini ifade eden Bakan Göktaş, “Önümüzdeki dönemde de bu kapsamda çalışmaları ülkemizde gayretle yürütmeye devam edeceğiz.” diyerek sözlerini tamamladı.

2. Dünya Sosyal Kalkınma Zirvesi
Katar’da düzenlenen 2. Dünya Sosyal Kalkınma Zirvesi devlet ve hükümet başkanları, BM temsilcileri, sivil toplum ve özel sektör temsilcilerinin geniş katılımıyla gerçekleştiriliyor.

Zirve, yoksulluğun ortadan kaldırılması, sosyal içerme ve 2030 Sürdürülebilir Kalkınma Gündeminin uygulanması konusunda küresel eylemleri tartışmayı amaçlıyor.

Zirveye Türkiye’den, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan ile Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş katılım sağlıyor.

Bakan Göktaş, zirve kapsamında bugün, Katar Ulusal Kongre Merkezi’nde 2. Dünya Sosyal Kalkınma Zirvesi Genel Kuruluna hitap edecek ve ikili görüşmeler ile yuvarlak masa toplantılarına katılacak.

Kaynak: AA

0 0 0 0 0 0
YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

Türk kahvesi, Türkiye’nin AB’de tescil edilen ilk “geleneksel ürün adı” oldu

HIZLI YORUM YAP

0 0 0 0 0 0

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.