İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı, Aziz Yıldırım’a ‘tokat’ olayından dolayı seyirden yasaklama tedbiri uygulamasına karar verdi.
İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı, İstanbul İl Emniyet Müdürlüğü Spor Güvenliği Şube Müdürlüğüne gönderdiği resmi dilekçesinde Aziz Yıldırım’ın, 6222 sayılı kanun gereği seyirden yasaklama tedbiri uygulamasına karar verdi.
Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım’a tedbiren seyirden yasaklama kararının uygulandığı maddeler şöyle:
Spor alanlarında taşkınlık yapılması ve tesislere zarar verilmesi
MADDE 17 – (1) Spor alanlarında kasten yaralama suçunun veya mala zarar verme suçunun işlenmesi halinde şikayet şartı aranmaksızın 26/9/2004 tarihli ve 5237 sayılı Türk Ceza Kanununun ilgili maddelerine göre cezaya hükmolunur. Spor alanları ve bu alanlardaki eşya, mala zarar verme suçu bakımından kamu malı hükmündedir.
(2) Birinci fıkra kapsamına giren suçların işlenmesi suretiyle spor alanlarına ve bu alanlardaki eşyaya zarar verilmiş olması halinde, meydana gelen zararların tazmini hususunda zarar veren kişiler ve onların taraftarı olduğu spor kulübü meydana gelen zarardan müteselsilen sorumludur. Zararı gideren spor kulübünün sorumlu taraftarlarına rücu hakkı saklıdır.
MADDE 18 – (3) Bu madde kapsamına giren suçlardan dolayı soruşturma başlatılması halinde şüpheli hakkında spor müsabakalarını seyirden yasaklama tedbiri derhal uygulamaya konulur. Soruşturma evresinde Cumhuriyet savcısı, kovuşturma evresinde mahkeme tarafından bu tedbirin kaldırılmasına karar verilmediği takdirde bu yasağın uygulanmasına koruma tedbiri olarak devam edilir.
UEFA Avrupa Ligi Kupası Manchester United’ın
1
TFF, kupa finalinin yerinin yeniden değerlendirileceğini açıkladı
115718 kez okundu
2
Trabzonspor, teknik direktör Fatih Tekke ile çıkışa geçti
58566 kez okundu
3
TFF, kırmızı kart cezasında değişik yaptı
50954 kez okundu
4
Milli sporcu Derin Toparlak, Paletli Yüzme Avrupa Şampiyonası’nda üçüncü oldu
48351 kez okundu
5
Serbest dalışta dünya ikincisi Ediz Duman’ın hedefi şampiyonluk
40966 kez okundu
6
Korkmaz: Hakkınızı helal edin
36190 kez okundu