FIBA Kadınlar Avrupa Ligi’nde Dörtlü Final heyecanı, bugün İstanbul’da başlayacak. Kadın basketbolunda Avrupa’nın kulüpler düzeyinde 1 numarasının belli olacağı organizasyonda Fenerbahçe Safiport’un yanı sıra Çekya’dan ZVVZ USK Prag, İspanya’dan Perfumerias Avenida ve Macaristan’dan Sopron Basket mücadele edecek. Ülker Spor ve Etkinlik Salonu’nda gerçekleştirilecek Dörtlü Final’in ilk gününde yarı final müsabakaları oynanacak. Saat 17.00’de Fenerbahçe Safiport ile ZVVZ USK Prag, saat 20.00’de ise Perfumerias Avenida ile Sopron Basket karşı karşıya gelecek.
YARI final müsabakalarını kazanan takımlar, 10 Nisan Pazar günü 2021-2022 sezonunun en büyüğü olmak için kozlarını paylaşacak, kaybeden ekipler ise aynı gün üçüncülük maçında karşılaşacak. Fenerbahçe, FIBA Kadınlar Avrupa Ligi’nde daha önce 3 kez final oynamasına rağmen şampiyonluk ipini göğüsleyemedi. Sarı-lacivertli ekip, Rusya’nın Ekaterinburg kentinde 2013 ile 2014 yıllarında gerçekleştirilen Sekizli Final ve 2017’de düzenlenen Dörtlü Final turnuvalarında finale yükselerek önemli bir başarı elde etti. Fenerbahçe, 2013’te Rusya’dan UMMC Ekaterinburg’a 82-56, 2014’te Türkiye’de büyük bir rekabet içinde olduğu Galatasaray’a 69-58 ve 2017’de ise Rusya’dan Dinamo Kursk’a 77-63 mağlup olarak ikincilikle yetindi.
FIBA Kadınlar Avrupa Ligi’nde şampiyon, 4. kez İstanbul’da belli olacak. Kadın basketbolunda Avrupa’nın kulüpler düzeyindeki en büyük kupası, 2012, 2016 ve 2021’de İstanbul’da sahibini bulmuştu. 2012’de Abdi İpekçi Spor Salonu’nda düzenlenen Sekizli Final’de Ros Casares (İspanya), 2016’da Ülker Spor ve Etkinlik Salonu’nda ve 2021’de Volkswagen Arena’da gerçekleştirilen Dörtlü Final organizasyonlarında ise Rus ekibi UMMC Ekaterinburg şampiyonluğa ulaşmıştı. Bu sezon 63. kez düzenlenen organizasyonda SSCB dönemi ekiplerinden Daugava Riga, kırılması güç bir rekoru elinde bulunduruyor. Letonya temsilcisi, Şampiyon Kulüpler Kupası adıyla düzenlenen yıllarda SSCB bayrağı altında 12’si üst üste olmak üzere toplam 18 kez bu kupayı kazandı. Bu turnuvada 2014 yılında Sekizli Final’i zirvede tamamlayan Galatasaray, Türk ekipleri adına ilk ve tek şampiyonluğun sahibi oldu. *SPOR SERVİSİ
BAL’da play-off tarihleri açıklandı