Konya AÇIK 33°
  • Adana
  • Adıyaman
  • Afyonkarahisar
  • Ağrı
  • Amasya
  • Ankara
  • Antalya
  • Artvin
  • Aydın
  • Balıkesir
  • Bilecik
  • Bingöl
  • Bitlis
  • Bolu
  • Burdur
  • Bursa
  • Çanakkale
  • Çankırı
  • Çorum
  • Denizli
  • Diyarbakır
  • Edirne
  • Elazığ
  • Erzincan
  • Erzurum
  • Eskişehir
  • Gaziantep
  • Giresun
  • Gümüşhane
  • Hakkâri
  • Hatay
  • Isparta
  • Mersin
  • istanbul
  • izmir
  • Kars
  • Kastamonu
  • Kayseri
  • Kırklareli
  • Kırşehir
  • Kocaeli
  • Konya
  • Kütahya
  • Malatya
  • Manisa
  • Kahramanmaraş
  • Mardin
  • Muğla
  • Muş
  • Nevşehir
  • Niğde
  • Ordu
  • Rize
  • Sakarya
  • Samsun
  • Siirt
  • Sinop
  • Sivas
  • Tekirdağ
  • Tokat
  • Trabzon
  • Tunceli
  • Şanlıurfa
  • Uşak
  • Van
  • Yozgat
  • Zonguldak
  • Aksaray
  • Bayburt
  • Karaman
  • Kırıkkale
  • Batman
  • Şırnak
  • Bartın
  • Ardahan
  • Iğdır
  • Yalova
  • Karabük
  • Kilis
  • Osmaniye
  • Düzce
a
TORKU BİSKÜVİ

Astronot Gezeravcı’nın dönüş yolculuğu başladı

Türkiye'nin ilk astronotu Alper Gezeravcı'nın Uluslararası Uzay İstasyonu'ndan (ISS) Dünya'ya dönüş yolculuğuna ilişkin canlı yayınlar başladı. Astronot Gezeravcı'nın içerisinde bulunduğu Dragon kapsülü ISS'ten bugün 17.20 itibarıyla ayrıldı. Dünya'ya yolculuğun yaklaşık 48 saat sürmesi bekleniyor

Türkiye’nin ilk astronotu Alper Gezeravcı’nın Uluslararası Uzay İstasyonu’ndan (ISS) Dünya’ya dönüş yolculuğu başladı.

Alper Gezeravcı’nın da aralarında bulunduğu Ax-3 mürettebatının ISS’den ayrılması çevrim içi olarak şirketin “axiom.space/live” hesabından takip edilebiliyor. Bu kapsamda kapının kapanmasına yönelik canlı yayın TSİ 15.00’te gerçekleştirildi.

DÖNÜŞ YAKLAŞIK 48 SAAT SÜRECEK

Dragon kapsülünün ISS’den ayrılışı ise TSİ 17.20’de başladı. Türkiye’nin ilk astronotu Alper Gezeravcı’nın yaklaşık 48 saat sürmesi ve Gezeravcı’nın içerisinde bulunduğu Dragon kapsülünün Orlando açıklarında okyanusa inmesi bekleniyor. Gerçekleşen ertelemelerle birlikte ne uzun misyonu gerçekleştiren ekip de Alper Gezeravcı’nın içerisinde bulunduğu ekip oldu.

Öte yandan Gezeravcı’nın Dünya’ya dönüşü için Axiom Space’in yaptığı canlı yayınlar, Anadolu Ajansı (AA), Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ile Türkiye Uzay Ajansının (TUA) sosyal medya hesaplarından simultane çeviri eşliğinde canlı olarak izlenebiliyor.

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, sosyal medya gönderisinde Dragon kapsülünün kapağının kapandığını duyurdu.

13 FARKLI DENEY GERÇEKLEŞTİRDİ

Türkiye’nin ilk astronotu Alper Gezeravcı ISS’teki (Uluslararası Uzay İstasyonu) görev süresi boyunca, insanlığın geleceğine ışık tutacak, yerli üniversiteler ve araştırma merkezleri tarafından planlanan 13 farklı deneyi de gerçekleştirdi.

 

0 0 0 0 0 0
YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

Irak’ın kuzeyinde 2 PKK’lı terörist etkisiz hale getirildi

HIZLI YORUM YAP

0 0 0 0 0 0

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.