Tuzlanıp kurutularak tavanlara asılan tuluklar yaz aylarının gelmesiyle birlikte yerinden indiriliyor. Anadolu’nun artık yok olmaya yüz tutmuş deri tuluk geleneğini yaşatan Ermenekliler, tuluk içine koydukları yoğurdu birkaç saat kadar dövüyor. Ortalama bir deri tuluğun içine 20-25 kilogram yoğurt konularak ‘bişek’ adı verilen ucu silindirik sopalarla dövülmeye başlanıyor. Ara ara soğuk su eklenerek elde edilen ayrandan 1,5 – 2 kilogram kadar tereyağı elde ediliyor.

Hiçbir katkı maddesi olmadan doğal yollarla elde edilen tereyağı kış ayları için saklanırken, ayran ise yine kışlık kuru tarhana yapımı için kullanılıyor.
Bu yıl 24.’sü düzenlenen Ermenek Sıla Festivalinde panayır alanına kurulan tuluklarla, ilçeye gelen misafirlere dövme ayran ikramına devam ediliyor.
Konya’daki tarihi han ve obruk gölü turizmin gözdesi olacak
1
Aydın’da yol çalışmasında, Roma dönemine ait insan kemikleri bulundu
4701 kez okundu
2
Kafasız tavuk canavarı adıyla bilinen canlı hangisidir?
1184 kez okundu
3
Sanatçı Hüseyin Goncagül, yaşamını yitirdi
1044 kez okundu
4
Aydın’da kremasyon küplerin bulunduğu alanın ‘oda mezar’ olduğu ortaya çıktı
1027 kez okundu
5
Karabük’te tarihi içme suyu kanalı bulundu
734 kez okundu
6
Hz. İsa’nın olduğu değerlendirilen figür ilk kez sergide
595 kez okundu