Denizli Büyükşehir Belediyesi ve Konyalılar Federasyonunun destekleriyle düzenlenen Konya ve Anadolu Gastronomi Fuarı, Denizli’de kapılarını ziyaretçilerine açtı. Fuarın açılışına Konyalılar Federasyonu Genel Başkanı Yusuf Deve Bacak ve bölgedeki il başkanlarının yanı sıra çok sayıda davetli katıldı.

Konya’nın kültürü, tarihi ve damak çatlatan gastronomisini Denizli halkına yaşatan fuarda, Konya Etli Ekmeği ustaları tarafından dev fırınlarda pişirilip halka sunuldu. Bamya çorbası, düğün pilavı, tatlıların şahı olarak nitelendirilen saç arası gibi önemli tatlar ile Anadolu’nun birçok lezzeti Denizli halkına tanıtıldı. Açılışta düzenlenen semazen gösterileri ve bando takımı, Denizlililere unutulmaz anlar yaşatırken; Konya ve Anadolu Gastronomi Fuarı görsel bir şölen havasında başladı.

Etkinliğe katılan Denizlililere teşekkür eden Genel Başkan Yusuf Deve Bacak, “Konya ve Anadolu Gastronomi Fuarını Denizlilerle buluşturmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Konya’nın kültürel zenginliklerini ve bir birinden lezzetli ürünlerinin hepsini buraya getirdik.
Konyalılar Federasyonu ve Denizli Büyük Şehir Belediyesi tarafından desteklenen Konya Anadolu ve Gastronomi Fuarı, 17 Aralık Pazar gününe kadar Denizli Adalet Parkı yanında kapılarını halka açık tutacak.(İHA)
Yurdun bazı kesimlerinde kuvvetli yağış ve fırtına bekleniyor
1
MSB: Son bir haftada, Irak’ın kuzeyindeki barınma alanlarından kaçan 3 PKK’lı terörist teslim oldu
95575 kez okundu
2
Ankara’da eski eşinin arkadaşını öldüren zanlı yakalandı
78777 kez okundu
3
Kontrolden çıkan otomobil bariyerlere saplandı: 2 ağır yaralı
72084 kez okundu
4
Adana’da kaybolan 7 yaşındaki çocuğu arama çalışmaları sürüyor
70341 kez okundu
5
Şehit Önder Özen’in ailesine verdiği evi yenileme sözünü devlet gerçekleştirecek
66258 kez okundu
6
Alkollü ve ehliyetsiz sürücüden gazeteciye “Öldürürüm” tehdidi
60931 kez okundu