Konya
°C
Yeni Meram
09.06.2023 13:51

Altın yükselişini sürdürecek mi? Uzmanlar ne diyor?

Altın fiyatları cephesinde yükseliş trendinin güçlenmesi ve yaz aylarında düğün yapacakların artmasıyla beraber Kapalıçarşı'da da hareketlilik arttı. 'Altın gram fiyatı yükselişini sürdürecek mi' sorusu gündemin en çok merak edilen konuları arasında başı çekiyor. Altın yatırımcıları ve evlenmek isteyenler altın fiyatları üzerinde bir fırsat aramaya başladı. Gram altın, 22 ayar bilezik ve Cumhuriyet altını en çok takip edilenler arasına girdi.

A+
A-
09.06.2023 13:51
09.06.2023 14:00
0
1392
ABONE OL

Altın fiyatları son günlerde yükseliş trendine girmesiyle yatırımcılar altın piyasasına odaklandı. Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş ise dikkat çeken açıklamalarda bulundu.

Altın fiyatları ons ve dolar kuru tarafından esen rüzgarlarla yön buluyor. Altının hangi gelişmelerde fiyatlandığına dikkat çeken Memiş, yurt içi piyasalarda gram altın fiyatını son dönemde doların takip ettiğini belirtti. Bu noktada, dolar tarafındaki yükselişlerin gram altın fiyatını tekrar yükseltiğini ifade etti.

Altın gram fiyatının Kapalıçarşı piyasasında şu anda 1.494 TL seviyesinden işlem gördüğüne değinen uzman isim, önümüzdeki ay sonuna kadar kısa vadede gram altın tarafında bir geri çekilme olasılığının olduğunu söyledi.

GRAM ALTIN İÇİN BU SEVİYELERE DİKKAT!

Memiş, "Kısa vade için Haziran ayı içerisinde gram altın tekrar 1.450 TL seviyesi altına sarkabilir. Orta ve uzun vadeye baktığımız zaman ise Temmuz ayından sonra gram altında yeni rekorlar bekliyorum. Gram altın, 1.550 TL-1.650 TL gibi kademeli yükselişleri sürdürecektir" açıklamasında bulundu.

"GRAM ALTIN EN ÇOK KAZANDIRAN YATIRIM ARACI OLDU"

Yılbaşından bu yana bakıldığında gram altın fiyatının yaklaşık yüzde 48 getirisi olduğuna dikkat çeken Memiş, gram altının yatırımcısına en çok kazandıran yatırım aracı olmaya devam ettiğini ifade etti.

İslam Memiş, ons altın tarafındaki gelişmeler hakkında da açıklamalarda bulundu. Memiş, "Ons altın dışarıda stabil olarak 1.948 dolar seviyesinde. Burada da kısa vade için 1.910 dolar seviyesini destek seviyesi olarak takip edeceğim. Yıl sonuna kadar ons altında, tekrar 2.000 dolar seviyesi üzerinde ataklar gerçekleşebilir." dedi.

İSLAM MEMİŞ ALTIN YATIRIMCISINI UYARDI: KAR SATIŞI GELEBİLİR

Altın yatırımı yapmak isteyen ve borcu olanlar için fırsatlar olacağına değinen Memiş, "Vatandaş ay sonuna kadar, en azından Merkez Bankası faiz kararına kadar beklemeyi tercih edebilir. Bu kadar agresif yükselmesinin nedeni belirsizlik oluşması ve kurların yüksek olmasıdır. Bu kadar acil yükselişin sonrasında mutlaka bir kar satışının geleceğini tahmin ediyorum." açıklamasında bulundu.

"ALIM FIRSATI GERÇEKLEŞEBİLİR"

Haziran ayı sonu için beklenmesinin gerektiğini ifade eden Memiş, "1.450 TL altına sarkmalar alım fırsatı oluşturabilir. 1.450 TL üstü rakamlar ise bekleme zamanıdır." dedi.

ALTIN FİYATLARI İÇİN 2023 YIL SONU TAHMİNİ

İslam Memiş, 2023 yıl sonu altın fiyatları hakkında bilgi verdi. Memiş "Öncelikle kademeli olarak maliye politikası, para politikası açıklamalarını görmek lazım. Sonrasında ise Merkez Bankası faiz kararına odaklanmak gerek. Ama bugünki ekonomik tabloyu göz önünde bulundurduğumuz zaman, gram altın için 1.550 TL öngörüm vardı ve bu yavaş yavaş gerçekleşti.

Seçimden önce gram altın 1.516 TL'ye kadar yükselmişti. Şimdi tekrar 1.550 TL seviyesi yukarı yönlü tırmanacak. Gram altının ne kadar yukarı yönlü gideceğini de Merkez Bankası faiz kararı belirleyecek." ifadelerini kullandı.

"FED'İN PARA POLİTİKASI ONS ALTINI BASKILAMAYA DEVAM EDİYOR"

Fed'in para politikasına değinen Memiş, "Fed, yine altın ons fiyatını baskılamaya devam ediyor. Ons altın için 1.910 dolar destek seviyesi var." dedi.

Bir yandan da küresel risklere dikkat çeken Memiş, "Dışarıda, ABD ve Avrupa ekonomisine dair riskler de artmaya devam ediyor. Ons altın, her ne kadar baskılansa da 1.910 dolar destek seviyesini takip etmek gerekiyor." açıklamasında bulundu. 

HABER YORUMLARI
  1. Henüz yorum yapılmamış.
    İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.