Konya
°C
Yeni Meram
23.01.2022 18:06

Altay’ı devirdik, zirve takibini sürdürdük

Konyaspor hem hücumda, hem de savunmada önemli eksiklerle çıktığı İzmir deplasmanında Altay’ı tek golle devirerek zirve takibini sürdürdü. Yeşil-beyazlılara 3 puanı getiren golü 68’de penaltıdan A. Hassan atarken, temsilcimiz milli araya 45 puanla ve moralli girdi

A+
A-
23.01.2022 18:06
23.01.2022 19:25
0
3221
ABONE OL

KONYASPOR, zirve yarışında önemli bir virajı daha kayıpsız geçti. Yeşil-beyazlılar hem hücumda, hem de savunmada önemli eksiklerle çıktığı İzmir deplasmanında Altay’ı ikinci yarıda Ahmed Hassan’ın penaltıdan attığı golle devirerek, lider Trabzonspor’u takibini sürdürdü. Maçın ilk devresinde tutuk görünen ve çok pas hatası yapan Anadolu Kartalı, buna karşın rakibi karşısında net pozisyonlar buldu ancak golle sonuçlandıramayınca soyunma odasına 0-0’lık skorla girdi. İkinci devre daha istekli ve mücadele futbol ortaya koyan ve pas hatalarını da azaltan yeşil-beyazlılar, topla da çok oynamaya başlayınca rakip kalede pozisyonlar üretmeye başladı. Nitekim, 66’da Altay kaptanı Rodgiurez ceza sahası içinde topu elle oynayınca hem penaltıya sebebiyet verdi, hem de ikinci sarı kartını görerek oyun dışı kaldı.

68. DAKİKADA atışı gole çeviren A. Hassan Konyaspor’u öne geçirirken, geri kalan bölümde Altay oyundan tamamen koptu. Geride kalan bölümde oyun kontrolünü elinde tutan Konyaspor, M’Poku, Soner ve A. Hassan ile net fırsatları golle sonuçlandıramayınca maçta başka gol olmadı ve yeşil-beyazlı temsilcimiz Konya’ya önemli bir galibiyetle dönerek puanını 45’e çıkarttı. Bu galibiyetle zirve yarışında hata yapmadan Anadolu Kartalı milli araya da moralli girdi. Öte yandan Altaylı taraftarlar, maç öncesi “Kuvayı Milliye’nin Kulübü Altay" yazılı kareografi yaptı. İlk yarıda kulübün efsanelerinden Mustafa Denizli ve ikinci yarıda da kulüpte iz bırakan isimler adına kareografisi yapıldı. Maç sonunda da Konyaspor Teknik Direktörü İlhan Palut, oyuncularını tek tek kutladı.

MAÇIN önemli dakikaları ise şöyle. 1. dakikada sol kanattan Bytyqi’nin ceza yayına yerden çıkardığı topa gelişine vuran Endri’nin pozisyonunda meşin yuvarlak yandan auta çıktı. 3. dakikada orta alandan gelişen Altay atağında kaleci Sehic’in önde olduğunu gören Pinares, kaleye aşırtma şut denedi ancak top az farkla yandan dışarı gitti. 31. dakikada Konyasporlu Bytyqi, ceza sahası dışı sol çaprazından uzak köşeye vurdu. Kaleci Lis uzanarak gole engel oldu. 43. dakikada ceza sahası yayı önünden serbest vuruş kullanan Altay’da, Pinares’in şutu kaleci Sehic’den döndü. Topu önünde bulan Rayan, şut atmak istese de savunma engel oldu.
45+4. dakikada Altay ceza sahasında yaşanan pozisyonda Bytyqi'nin vuruşu savunmadan döndü. Sol direk önünde meşin yuvarlağı önünde bulan Hassan'ın şutunu ise kaleci Lis kornere çeldi.

50. DAKİKADA sol kanattan gelişen Konyaspor atağında Bytyqi’nin arka direğe kestiği ortaya kafa vuruşu yapan Michalak’ın pozisyonunda top az farkla kalenin üstünden auta çıktı. 61. dakikada sol kanattan gelişen Konyaspor atağında savunmadan seken topu ceza sahası çizgisi üzerinde kontrol eden Soner, yerden şutunu gönderdi ancak kaleci Lis uzanarak topu kurtardı. 66. dakikada Altay ceza sahası içerisinde yaşanan pozisyona topa elle müdahale eden Pinares, ikinci sarı karttan kırmızı kart görerek oyun dışında kaldı. Hakem penaltı kararı verdi. 68. dakikada kazanılan penaltı atışında topun başına geçen Hassan, topu filelerle buluşturdu. 0-1. 88. dakikada orta alandan atak yapan Konyaspor’da Soner’in pasıyla ceza sahası yayı üzerinde topla buluşan Hassan, plase vuruşla topu kaleye gönderdi anca meşin yuvarlak kalenin sağından az farkla oyun alanını terk etti. *HÜSEYİN TURGUT

HABER YORUMLARI
  1. Henüz yorum yapılmamış.
    İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.