Akşehir Belediyesi, Kurban Bayramı’na sayılı günler kala firari kurbanlık hayvanların yakalanması için özel bir tim kurduğunu duyurdu. Bayram boyunca görevlendirilecek ekip ile kurbanlık hayvanların kaçması durumunda hızlı ve etkili bir şekilde müdahale edilebilecek. Uygulama ile hayvanların zarar görmeden yakalanması sağlanacak ve vatandaşlara yardımcı olunacak. Akşehir Belediyesi tarafından kurulan ekip kurban kesim yerlerinde hayvanlarını kaybeden vatandaşlara iki araç ile hizmet verecek.
Bayram öncesi hazırlıkların tamamlandığını ve timin göreve hazır olduğunu söyleyen Akşehir Belediye Başkanı A. Nuri Köksal, “Kurbanlık hayvanların kaçma durumuna karşı ekibimizde bulunan personelleri gerekli ekipmanlarla donattık ve göreve hazır hale getirdik. Hemşerilerimiz sağlıklı ve güvenli bir ortamda ibadetlerini gerçekleştirebilmeleri için bütün önlemler belediyemiz tarafından alınmış durumda. Belediyemiz bayramda da hizmet vermek için görevinin başında olacaktır. Herkese mutlu bayramlar diliyorum” dedi.
Kaçan kurbanlık hayvanlarla karşılaşan vatandaşların durumu belediyenin 444 9 153 ve 813 52 91 numaralı telefonlarından bildirmeleri gerektiği belirtildi.
Konya’da iş yerinde yüksekten düşen işçi yaralandı
1
Avrupa’nın en gelişmiş savaş uçağı Konya’ya iniş yaptı
133962 kez okundu
2
Konya’daki o markaya ait peyniri yemeyin! İfşa oldu
129470 kez okundu
3
Konya’da metrelerce kuyruk oluştu
114095 kez okundu
4
Meram Belediyesi’nden Dünya Günü’nde doğaya çifte dokunuş
112599 kez okundu
5
Bakanlık duyurdu! Konya’daki o markalar tağşiş ürün satıyormuş
109470 kez okundu
6
Necmettin Erbakan Üniversitesi’nde Hemşirelik Haftasında çifte bayram
69038 kez okundu