Konya
°C
Yeni Meram
12.02.2023 01:44

Acı haberler ardı ardına geliyor! Konya'daki üniversiteler çok sayıda öğrencisini depremde kaybetti

24 bin 617 kişinin hayatını kaybettiği depremde bilanço her geçen gün ağırlaşırken Konya'daki üniversiteler de çok sayıda öğrencisini ve personelini kaybetmenin üzüntüsünü yaşıyor. Konya'da okuyan ve sömestr tatili nedeniyle deprem bölgesinde ailelerinin yanında bulunan diğer öğrenciler için umutlu bekleyiş sürerken acı haberler ardı ardına geliyor.

A+
A-
12.02.2023 01:44
15.02.2023 12:27
0
4152
ABONE OL

Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesinde saat 4.17'de 7,7; Elbistan ilçesinde saat 13.24'te 7,6 büyüklüğünde deprem olurken, Gaziantep'te de büyüklükleri 6,4 ile 6,5 olan iki deprem meydana geldi.

7,7 büyüklüğündeki depremin ardından saat 13.24'te bir deprem daha meydana geldi. Merkez üssü Kahramanmaraş'ın Elbistan ilçesi olan depremin büyüklüğü 7,6 olarak kaydedildi.

Deprem, Kahramanmaraş, Kilis, Diyarbakır, Adana, Osmaniye, Gaziantep, Şanlıurfa, Adıyaman, Malatya ve Hatay'da yıkıma yol açtı.

Yıkılan binaların enkazı altında kalan vatandaşları kurtarma çalışmaları aralıksız devam ediyor.

KONYA'DAKİ ÜNİVERSİTELER ÇOK SAYIDA ÖĞRENCİSİNİ KAYBETTİ

Selçuk Üniversitesi Hukuk fakültesi 4. sınıf öğrencisi Hakan Dinç'in Gaziantep Nurdağı depreminde hayatını kaybettiği öğrenildi.


Selçuk Üniversitesi Huğlu Meslek Yüksekokulu silah sanayi teknikerliği ikinci sınıf öğrencisi Ayşenur Aliravciyi Osmaniye depreminde can verdi.

 

Selçuk Üniversitesi Hukuk Fakültesi 1. sınıf öğrencisi Berrin Alya Bilge Osmaniye’de ailesiyle beraber enkaz altında kalarak hayatını kaybetti.

Selçuk Üniversitesi Odyoloji bölümünde okuyan  Beyzanur İşoğlu da depremin yıkıp geçtiği Hatay İskenderun' da ailesi ile birlikte hayatını kaybetti.

Selçuk Üniversitesi Hukuk Fakültesi 2. sınıf öğrencisi  Zeynep Sude Demir, ailesi ile birlikte memleketi Kahramanmaraş'ta can verdi. 

Selçuk Üniversitesi Hemşirelik Fakültesi birinci sınıf öğrencisi Ali Kaçakcı Osmaniye' deki depremde hayatını kaybetti.

Selçuk Üniversitesi Arap Dili ve Edebiyatı Bölümünde okuyan Mehmet Melek Yıldız ise Hatay depreminde can verdi.

 Selçuk Üniversitesi Beyşehir Ali Akkanat Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu Sosyal izmet ölümü 3. sınıf öğrencisi Çağrı Kösece de depremde hayatını kaybetti.

Selçuk Üniversitesi Beyşehir Aliakkanat Meslek Yüksekokulu Sosyal Hizmetler 3.sınıf Hacer Ebrar Hançer  Kahramanmaraş depreminde can verdi.

Selçuk Üniversitesi Hukuk Fakültesi 2. sınıf öğrencisi Enfal Ateş depremde enkaz altında kalarak hayatını kaybetti.

 SÜ MEZUNLARINDAN DA ACI HABERLER GELDİ

Selçuk Üniversitesi Edebiyat Fakültesininin yeni mezunlarından olan Zeynep Parlar Polat, Hatay'daki depreminde hayatını kaybetti.

Selina Eylem Sarı da geçen sene Selçuk Üniversitesi Sosyal Hizmet bölümünden mezun olmuştu,  Kahramanmaraş'ta Ebrar sitesi enkazında hayatını kaybettiği öğrenildi.

Selçuk Üniversitesi Turizm Fakültesi mezunu Ali Osman Aydın ise Adıyaman'da İsias otel enkazında can verdi.

Selçuk Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesinden geçen sene mezun Olan Yasin Genç, deprem sırasında Gaziantep'teydi. Genç'ten de acı haber geldi. 

 

Selçuk Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesinden mezun Ahmet Hüsrev Çelik, depreme Adıyaman'da yakalandı. Çelik de hayatını kaybetti.

Selçuk Üniversitesi Hukuk Fakültesi mezunu Mahmut Harmancı, annesi ve kız kardeşi ile birlikte Hatay depreminde can verdi.

Selçuk Üniversitesi Dilek Sabancı Konservatuarından mezun  Ece Köseoğlu da depreme Hatay'da yakalandı. Köseoğlu'nun enkazda hayatını kaybettiği bildirildi. 

SELÇUK ÜNİVERSİTESİ AKADEMİSYENİ DEPREM KURBANI

Selçuk Üniversitesi Sağlık Hizmetleri MYO Öğr.Gör. Fatih Çelik, Kahramanmaraş'taki depremde can verdi. 

 NEÜ ÇOK SAYIDA ÖĞRENCİNİ VE MEZUNUNU KAYBETTİ

Necmettin Erbakan Üniversitesi deprem nedeniyle hayatını kaybeden öğrenci ve mezunlarının isimlerini paylaştı.

NEÜ'den yapılan açıklamaya göre, Ahmet Keleşooğlu Eğitim Fakültesi Okul Öncesi Öğretmenliği mezunu Aybala Cesur, Ahmet Keleşooğlu Eğitim Fakültesi Özel Eğitim bölümü mezunu Burak Aktaş, Ahmet Keleşooğlu Eğitim Fakültesi İlköğretim Matematik Bölümü Öğretmenliği Bölümü mezunu Huriye Alem, Uygulamalı Bilimler Fakültesi Finans ve Bankacılık Mezunu İbrahim Yıldırım, Turizm Fakültesi doktora öğrencisi Mehmet Eren,  Ahmet Keleşooğlu Eğitim Fakültesi PDR 1. sınıf öğrencisi Meltem Bulanık, Sosyal ve Beşeri Bilimler Fakültesi Sanat Tarihi mezunu Neva Doğan, Seydişehir Ahmet Cengiz Mühendislik Fakültesi 2. sınıf öğrencisi Munire Sena Demir, Ahmet Keleşooğlu Eğitim Fakültesi Müzik Öğretmenliği Bölümü mezunu Büşra Kırgıcı, Turizm Fakültesi Turizm Rehberliği mezunu Ali Osman Aydın, Hukık Fakültesi yüksek lisans mezunu Şeyda Korkmaz, Fen Fakültesi Molaküler Biyoloji mezunu Atiye Nur Sarıyıldız, Uygulamalı Bilimler Fakültesi Uluslararası Ticaret ve Finansman 4. sınıf öğrencisi Tuğba Körük, Hemşirelik Fakülteis mezunu Zeynep Çevik, Ahmet Keleşoğlu Eğitim Fakültesi Türkçe Öğretmenliği mezunu Mustafa Doğan, Mühendislik Fakültesi Endüstri Mühendisliği mezunu Furkan Çilci, Nezahat Keleşoğlu Sağlık Bilimleri Fakültesi Beslenme ve Diyetetik mezunu Hilal Sultan Şimşek, Nezahat Keleşoğlu Sağlık Bilimleri Fakültesi Beslenme ve Diyetetik 2. sınıf öğrencisi Merve Elzobe, Ahmet Keleşooğlu Eğitim Fakültesi İngilizce Öğretmenliği mezunu Songül Ös, Ahmet Keleşooğlu Eğitim Fakültesi Okul Öncesi Öğretmenliği mezunu Ayşegül Seyithanoğlu, Nezahat Keleşoğlu Sağlık Bilimleri Fakültesi Fizyoterapi ve Rehabilitasyon mezunu Melisa Karatutlu ve Ereğli Eğitim Fakültesi İlköğretim Matematik Öğretmenliği mezunu Ayben Önal depremde hayatını kaybetti.

KTO Karatay Üniversitesi mezun öğrencisini kaybetti

KTO Karatay Üniversitesi Malzeme Bilimi ve Nanoteknoloji Mühendisliği Bölümünden 2019 yılında mezun olan Nurseli Mislina Engin Kahramanmaş'taki depremde ailesi ile birlikte can verdi. 

Depremden bu yana haber alınamayan öğrenciler için umutlu bekleyiş sürüyor.

HABER YORUMLARI
  1. Henüz yorum yapılmamış.
    İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.