Konya
°C
Yeni Meram
22.04.2024 11:33

ABD’de polis, silah çeken ‘pedofili’ şüphelisini vurdu

ABD’de polis, iki çocukla buluşmak üzere otele gelen pedofili şüphelisine operasyon düzenledi. Şüphelinin geldiği otel odasında bekleyen polisler, şüpheli silah çekince ateş açtı. Polisten yapılan açıklamada, şüphelinin öldürüldüğü belirtildi.

A+
A-
22.04.2024 11:33
22.04.2024 11:36
0
724
ABONE OL

Washington eyaleti Çocuklara Yönelik İnternet Suçları Görev Gücü ve Seattle Polisi (SPD), 67 yaşındaki şüpheli bir erkeğin 17 Nisan’da bir otelde yaşları 7 ile 11 olan iki kızla buluşacağı istihbaratıyla şüpheliye operasyon düzenledi. Polis tarafından paylaşılan görüntüde, 3 polis memurunun, otel odasının kapısını açtığı, şüphelinin ise ceketinin cebinden silahını çıkardığı görüldü. Bunun üzerine memurlar, şüpheliye ateş açtı.

Polisten yapılan açıklamada, “17 Nisan'da Tukwila'da polis memurunun karıştığı silahlı saldırının vücuda kamerası görüntülerini yayınlıyoruz. Olay, şüphelinin hayatını kaybetmesiyle sonuçlandı. Çatışma saat 15.14 sıralarında Çocuklara Yönelik İnternet Suçları Görev Gücü'nün operasyonu sırasında gerçekleşti. Görev gücü, pedofili olduğundan şüphelenilen bir kişiyi hedef alıyordu. Polisin 67 yaşındaki şüpheliyi gözaltına almak için geçerli bir nedeni vardı. Şüpheli, bir otel odasında 7 ve 11 yaşlarında iki kız çocuğuyla buluştuğunu sanıyordu. Üç polis memuru onu yakalayıp gözaltına almaya çalışırken silah çıkardı. Memurlardan biri o silahı aldı. İki polis şüpheliye silahla ateş açtı” denildi.

“ÇOCUKLARA YÖNELİK İNTERNET SUÇLARI 1 YILDA YÜZDE 76 ARTTI”

SPD Şefi Adrian Diaz, operasyon kapsamında yaptığı açıklamada, "Memurlarımız için bu durumlar tehlikeli, öngörülemez ve hızla artabilir" diyerek çocuklara yönelik internet suçlarının 2022'den 2023'e yüzde 76 arttığına dikkat çekti.(DHA)

HABER YORUMLARI
  1. Henüz yorum yapılmamış.
    İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.