Avrupa Birliği (AB), Facebook ve Twitter gibi internet sitelerinde yer alan nefret söylemlerinin kaldırılması için harekete geçti.
Konu, AB Adalet ve İçişleri Bakanları Toplantısı’nda ele alındı. AB Komisyonunun Adalet ve Tüketici Haklarından Sorumlu Üyesi Vera Jourova, düzenlediği basın toplantısında, Avrupa’da online nefret söyleminin endişe verici bir hal aldığını kaydederek, teknoloji şirketlerinin harekete geçme sorumluluğu bulunduğunu söyledi.
AB üyeleri prensipte anlaşmaya vardı
AB Komisyonunun teknoloji şirketleri, üye devletler ve sivil toplumla yakın bir diyalog içerisinde olduğunu ifade eden AB yetkilisi, nefret söylemi içeren paylaşımların kaldırılmasını öngören düzenlemede prensipte anlaşmaya vardıklarını ifade etti.
Haziran gibi, teknoloji şirketleriyle mutabakata varmak istediklerini ifade eden Jourova, önlemlerin konuşma ve ifade özgürlüğüne saygı göstereceğini, amaçlarının da bunları sınırlama değil, nefret suçuyla mücadele olduğunu vurguladı.
İçerikler kaldırılacak
Prensipte varılan anlaşmaya göre, teknoloji şirketleri ihbar üzerine, ırk, renk din, ulus ve etnik köken temelli şiddet ve nefret içeren söylemleri, uluslararası ve AB yasaları kapsamında kaldıracak. Şirketler, yazıları hızlı bir şekilde gözden geçirecek. Teknoloji şirketleri, nefret söylemi içeriklerinin kaldırılması ile ilgili referans sağlayacak sivil toplum ortaklarıyla irtibat halinde olacak.
Whatsapp internet kotasını bitiriyor!
1
Togg T10F Test Edilirken Görüntülendi! 600 km Menzille Gelecek!
49194 kez okundu
2
Gayrimenkul değerlemede yerli yapay zeka hamlesi
28455 kez okundu
3
Çinli doktorlar, 5 bin kilometre uzaktan ameliyat yaptılar
27694 kez okundu
4
Endemik bitki çekirdekleri, nörodejeneratif hastalıklar ve uyku bozukluğu sorunu çözülecek
27227 kez okundu
5
Cilt yaralarına yapay zeka destekli çözüm
26863 kez okundu
6
Alper Gezeravcı’nın uzayda 14 günü nasıl geçecek? Ne görev yapacak?
16610 kez okundu