Konya AÇIK 33°
  • Adana
  • Adıyaman
  • Afyonkarahisar
  • Ağrı
  • Amasya
  • Ankara
  • Antalya
  • Artvin
  • Aydın
  • Balıkesir
  • Bilecik
  • Bingöl
  • Bitlis
  • Bolu
  • Burdur
  • Bursa
  • Çanakkale
  • Çankırı
  • Çorum
  • Denizli
  • Diyarbakır
  • Edirne
  • Elazığ
  • Erzincan
  • Erzurum
  • Eskişehir
  • Gaziantep
  • Giresun
  • Gümüşhane
  • Hakkâri
  • Hatay
  • Isparta
  • Mersin
  • istanbul
  • izmir
  • Kars
  • Kastamonu
  • Kayseri
  • Kırklareli
  • Kırşehir
  • Kocaeli
  • Konya
  • Kütahya
  • Malatya
  • Manisa
  • Kahramanmaraş
  • Mardin
  • Muğla
  • Muş
  • Nevşehir
  • Niğde
  • Ordu
  • Rize
  • Sakarya
  • Samsun
  • Siirt
  • Sinop
  • Sivas
  • Tekirdağ
  • Tokat
  • Trabzon
  • Tunceli
  • Şanlıurfa
  • Uşak
  • Van
  • Yozgat
  • Zonguldak
  • Aksaray
  • Bayburt
  • Karaman
  • Kırıkkale
  • Batman
  • Şırnak
  • Bartın
  • Ardahan
  • Iğdır
  • Yalova
  • Karabük
  • Kilis
  • Osmaniye
  • Düzce
a

Alg Tabanlı Biyokompozit Projesine TÜBİTAK’tan destek

Necmettin Erbakan Üniversitesi (NEÜ) Ereğli Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Öğretim Görevlisi Alican Bahadır Semerci yürütücülüğünde hazırlanan “Algden Çevre Dostu Ag₂O Nanopartikül Katkılı Selüloz/PVA Biyokompozit Sentezi ve Antibakteriyel Özelliklerinin İncelemesi” başlıklı proje, TÜBİTAK 1002 - Hızlı Destek Programı kapsamında desteklenmeye layık görüldü.

NEÜ Öğretim Görevlisi Alican Bahadır Semerci yürütücülüğünde gerçekleştirilecek olan projede, Sakarya Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Tuğba Ongun Sevindik danışman, Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Keziban Atacan araştırmacı olarak görev alacak.

 

Proje hakkında bilgiler veren Öğretim Görevlisi Alican Bahadır Semerci, “Çalışma kapsamında alg biyokütlesinden elde edilen selüloz kullanılarak çevre dostu biyokompozit malzemeler üretilecek. Biyolojik olarak parçalanabilir yapıya sahip bu kompozitlerin; yeşil ve sürdürülebilir ekonomi yaklaşımını destekleyen, biyo-bazlı, ticari değeri yüksek ve çok yönlü kullanım alanlarına sahip yeni nesil bir malzeme olarak endüstriye önemli katkılar sunması hedeflenmektedir” şeklinde konuştu.

Kaynak: HABER MERKEZİ

0 0 0 0 0 0
YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

“Konya mutfağı derin Türk tarihinden gelir”

HIZLI YORUM YAP

0 0 0 0 0 0