Konya AÇIK 33°
  • Adana
  • Adıyaman
  • Afyonkarahisar
  • Ağrı
  • Amasya
  • Ankara
  • Antalya
  • Artvin
  • Aydın
  • Balıkesir
  • Bilecik
  • Bingöl
  • Bitlis
  • Bolu
  • Burdur
  • Bursa
  • Çanakkale
  • Çankırı
  • Çorum
  • Denizli
  • Diyarbakır
  • Edirne
  • Elazığ
  • Erzincan
  • Erzurum
  • Eskişehir
  • Gaziantep
  • Giresun
  • Gümüşhane
  • Hakkâri
  • Hatay
  • Isparta
  • Mersin
  • istanbul
  • izmir
  • Kars
  • Kastamonu
  • Kayseri
  • Kırklareli
  • Kırşehir
  • Kocaeli
  • Konya
  • Kütahya
  • Malatya
  • Manisa
  • Kahramanmaraş
  • Mardin
  • Muğla
  • Muş
  • Nevşehir
  • Niğde
  • Ordu
  • Rize
  • Sakarya
  • Samsun
  • Siirt
  • Sinop
  • Sivas
  • Tekirdağ
  • Tokat
  • Trabzon
  • Tunceli
  • Şanlıurfa
  • Uşak
  • Van
  • Yozgat
  • Zonguldak
  • Aksaray
  • Bayburt
  • Karaman
  • Kırıkkale
  • Batman
  • Şırnak
  • Bartın
  • Ardahan
  • Iğdır
  • Yalova
  • Karabük
  • Kilis
  • Osmaniye
  • Düzce
a
TORKU BİSKÜVİ

Ayın Tarihi” Dergisinin 2025 Ekim Sayısı Yayında

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı tarafından hazırlanan “Ayın Tarihi” dergisinin 24. sayısı kamuoyuna sunuldu.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Prof. Dr. Burhanettin Duran, derginin başyazısında, “Gazze: İki Yılın Ardından İnsanlık ve Adalet Arayışı” başlığı altında, Türkiye’nin Filistin’in yanındaki duruşunu ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde Gazze’ye yönelik diplomatik girişimleri ve insani yardımlarını değerlendiriyor.
Derginin “Ayın Dosyası” bölümünde ise iki yılı aşan süre boyunca İsrail tarafından havadan, karadan ve denizden vurularak bir imha girişimine maruz bırakılan Gazze’deki topyekûn çöküşün iki yılı anlatılıyor.

Türkiye’nin son bir ayda yaşadığı gelişmelerin kronolojik anlatıyla sunulduğu derginin “Türkiye” bölümünde, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yurt içi programları, “Aile Festivali 180 Bin Ziyaretçiyi Ağırladı”, “Uluslararası Sıfır Atık Forumu İstanbul’da”, “Spor Medyasında Gelenekselden Dijitale Dönüşüm” gibi önemli başlıklar yer alıyor. Ekim sayısında kalbinde Kudüs açan şair Nuri Pakdil “Vefa” başlığı altında anılıyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın uluslararası diplomasi trafiği ve yürüttüğü telefon diplomasisine yer verilen “Diplomasi” bölümünde, Türkiye’nin uluslararası arenadaki etkin rolü ve Türkiye’nin dış politika vizyonu detaylı bir şekilde ele alınıyor.

Dünya başlığı altında dünya gündeminin önemli gelişmeleri ele alınırken uluslararası basında yayımlanan Türkiye ile ilgili haberlere de yer veriliyor.
“Kültür ve Sanat” bölümünde beş farklı şehirde düzenlenen “Bir Anadolu Şenliği” ile “Cumhurbaşkanlığı Kültür ve Sanat Büyük Ödülleri’nin Sahipleri Açıklandı” haberleri paylaşılıyor. Kültür ve Sanat bölümünde ayrıca YEĞİTEK ve Anadolu Ajansı görsel arşivinden derlenen Ankara’daki 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamalarına ait siyah beyaz fotoğraf kareleri okuyucuların ilgisine sunuluyor.

Bu sayının “İletişim” bölümünde, “Yapay Zekâ Milliyetçiliği Bağlamında Büyük Dil Modelleri” konusu işlenirken, Ekim ayında gerçekleştirilen çalışmalar kapsamında IPRA tarafından ödüle layık bulunan “CİMER – Deprem Acil” ve “Engelsiz CİMER” uygulamaları, TRT Avaz ve tabii yeni yayın dönemi tanıtımları ve TRT Geleceğin İletişimcileri Yarışması’na da yer veriliyor. “Yayın” bölümünde, İletişim Başkanlığının yayınlarından “Gerçeğin Katli-İsrail’in Gazeteciliğe Karşı Savaşı” ve “Filistin Davamız” kitapları tanıtılıyor.

Başyazısını İletişim Başkanı Prof. Dr. Burhanettin Duran’ın kaleme aldığı dergi “Ayın Dosyası”, “Türkiye”, “Diplomasi”, “Dünya”, “Kültür Sanat”, “İletişim”, “Yayın” başlıklı 7 bölümden oluşuyor.
“Ayın Tarihi” Ekim 2025 sayısına ulaşmak için aşağıdaki linke lütfen tıklayınız.

https://www.iletisim.gov.tr/images/uploads/yayin/AyinTarihi_Ekim_2025_Sayi_24.pdf.

Kaynak: HABER MERKEZİ

0 0 0 0 0 0
YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

Noterlerde yeni dönem: Hafta sonu nöbetleri zorunlu olacak

HIZLI YORUM YAP

0 0 0 0 0 0